Magazin: Színek, szalvéták, érzelmek
A színek hatással vannak az emberek kedvére és viselkedésére. Bár egy étteremben számos olyan szempont van, amely befolyásolja a vendégek élményeit, a szín rendkívül fontos tényező.
A színekkel kapcsolatos inspiráció és gondolatébresztés szándékával az SCA és nemzetközi higiéniai márkája, a Tork az agyhullám-technológia alkalmazásával mérte fel, hogyan reagálnak a vendégek a különböző színekre. A cég kísérletek keretében vizsgálta, hogyan befolyásolják a színek a vendégek éttermi élményét – agyi aktivitásukat és pulzusukat. A cél a vendéglátóipar számára nyújtható inspiráció és gondolatébresztés volt. Az eredmények azt mutatták, hogy az egyes színek egyértelmű és ismétlődő hangulati és érzelmi mintákat váltanak ki.
A színeket emellett különböző étkezési típusokkal és a romantikus vacsorától a hivatalos üzleti ebédig terjedő, különleges éttermi élményekkel is társították – a vörös például serkenti az erős érzelmi kapcsolatokat és a kreativitást, míg a kék a nyugodt élményt mozdítja elő. A kísérletben használt színárnyalatok a Tork asztalkultúra termékválasztékának színpalettájáról származtak, és az egyszínű berendezések részeként a Tork szalvétáit is felhasználták.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MTÜ: ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek
December 4-ig pályázhatnak egymillió forintos támogatásra azok a vidéki éttermek,…
Tovább olvasom >Rekord számú vendégmegkeresést kezeltek a Tourinform irodák az idei év első három negyedévében
A Tourinform irodák idén szeptemberig több mint 1,5 millió vendégmegkeresést…
Tovább olvasom >Csillagos csiga
Leveles tésztába göngyölt, karamellizált fahéjjal és almával készített csigájával egy…
Tovább olvasom >