Magazin: Zöld dió
Régi-új ínyencség a zöld dió, eleink számos betegség ellen használták a belőle készült főzeteket, nyalánkságokat. Egy kelet-magyarországi cégcsoport szakembereinek köszönhetjük újrafelfedezését. A rengeteg kézi munkával készült Goldenfood zöld dió szirupban Magyar Termék Díjat nyert 2012-ben, és mára igazi gasztronómiai kuriózummá nőtte ki magát. Kiskereskedelmi ára miatt a közelmúltig a vendéglátásnak csak egy szűk rétege számára volt megfizethető, de a cég már nagyobb (60-120-180 darabos), egyszerűbb kiszerelésben kínálva elérhetőbbé teszi az átlagéttermek és -cukrászdák számára is.
Az enyhén fűszeres illatú és ízű zöld dió készítésénél cukrot, fahéjat, szegfűszeget és kardamont használnak. Önmagában és különféle fogások elemeként is élvezhető, remek kiegészítője szárnyasoknak, vadhúsoknak és persze édességeknek. A sikert látva nem is csodálkozunk, hogy a gyártó tervezi a Golden Food márkacsalád bővítését; szóba került zölddió-krém, zöld mandula szirupban, zöldmandula-krém, sütőtök szirupban és hasonlók kifejlesztése.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megújult turisztikai képzést indít a Visit Hungary és a Magyar Turizmus Akadémia
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A svédasztalos menzák biztonságos üzemeltetésére figyelmeztet a Nébih
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lezárult az E-bike Program 2025 pályázati szakasza
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >