Magazin: Zöld dió
Régi-új ínyencség a zöld dió, eleink számos betegség ellen használták a belőle készült főzeteket, nyalánkságokat. Egy kelet-magyarországi cégcsoport szakembereinek köszönhetjük újrafelfedezését. A rengeteg kézi munkával készült Goldenfood zöld dió szirupban Magyar Termék Díjat nyert 2012-ben, és mára igazi gasztronómiai kuriózummá nőtte ki magát. Kiskereskedelmi ára miatt a közelmúltig a vendéglátásnak csak egy szűk rétege számára volt megfizethető, de a cég már nagyobb (60-120-180 darabos), egyszerűbb kiszerelésben kínálva elérhetőbbé teszi az átlagéttermek és -cukrászdák számára is.
Az enyhén fűszeres illatú és ízű zöld dió készítésénél cukrot, fahéjat, szegfűszeget és kardamont használnak. Önmagában és különféle fogások elemeként is élvezhető, remek kiegészítője szárnyasoknak, vadhúsoknak és persze édességeknek. A sikert látva nem is csodálkozunk, hogy a gyártó tervezi a Golden Food márkacsalád bővítését; szóba került zölddió-krém, zöld mandula szirupban, zöldmandula-krém, sütőtök szirupban és hasonlók kifejlesztése.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A tömegturizmus ellen zajlanak tüntetések Spanyolországban
Spanyolország több nagyvárosában, köztük Barcelonában és Málagában, ezrek vonultak az…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >Komoly turisztikai növekedés előtt áll Budapest, különösen konferenciaturizmus terén
A Budapesti turizmus jövőbeli növekedése kétszámjegyű mértékű lehet, ha a…
Tovább olvasom >