Magazin: Van, aki hidegen szereti I.
Ha hideg italt akarsz inni, tedd azt előtte hűtőbe! Ha ezt valami miatt nem tudod megtenni (vagy nem érdemes), akkor keress más megoldást! Feltehetően a technika fejlettségének tudhatjuk be: mindig megjelennek új és újabb megoldások a piacon – egyre modernebbek, egyre szellemesebbek. A cikkünkben bemutatott tárgyakat az ital helyett kell a hűtőbe rakni.
A Freeze Host becenevű borospoharak két üvegrétege közé speciális zseléanyagot töltenek, ami segít hidegen tartani az italt. A tervezők semmit nem bíztak a véletlenre: hogy a kézben fogott pohár a test melegét se vehesse át, egy gumigyűrű került rá – ott kell megfogni, így viszonylag sokáig ideális hőmérsékleten tartja a bort. Hogy a fehér- és vörösborokat nem ugyanazon a hőmérsékleten isszuk? Nem probléma: az előbbi fogyasztásához a mélyhűtőből kell kivenni a Freeze-t, a pincehőmérsékleten tökéletes utóbbihoz a hűtőből (az amerikai hűtőszekrényeknél a gyári beállítás általában -18, illetve +4 o4 C-fok – a szobahőmérsékletűből így lesz ideális hőfokon fogyasztható az ital).
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >