Magazin: Újraindul az Ínyenc Klub a KVIK-en
Mindig érdekes „közéleti” esemény a BGF–KVIK-en tanuló harmadéves vendéglátás-szálloda szakirányos hallgatók nyilvános vizsgája a Különleges étel-ital ismeret elnevezésű tantárgyból, amelynek óráin olyan alapanyagokkal – és az azokból készült ételekkel, italokkal – dolgoznak a leendő szakemberek, amelyek a mai modern konyha elvárásainak is megfelelnek.
Idén májusban is közel száz vendég vett részt egy nem mindennapi vacsorán a főiskola Alma Mater éttermében, amely ezúttal az egykori Ínyenc Klub hagyományainak felélesztése jegyében zajlott. Dr. Sándor Dénes lapunknak elmondta, hogy a feldolgozott nyersanyagok és az ételek köre minden évben változik, hasonlóan a kínált italokéhoz. Ősztől az Ínyenc Klub és a benne tevékenykedő hallgatók önállósulnak, és így szerveznek, bonyolítanak le majd rendezvényeket. Van már egy konkrét, tervezett téma is, az újbor.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >