Magazin: Szurkoltunk Stockholmban II. – Bíró Lajos
Az MVI több képviselője is tagja volt a Bocuse d’Or európai döntőjére Molnár Gábort elkísérő lelkes szurkoló csapatnak. A neves szakemberek közül hármat is megkérdeztünk arról, mit profitál a hazai szakma a versenyen való részvételből és a remek eredményből. Sorozatunk második részében Bíró Lajos, a Magyar Bocuse d’ Or Akadémia korábbi elnöke, az ismert séf beszél a verseny színvonalának gyors növekedéséről és az európai vérkeringésbe kerülésről.
Minthogy korábban a zsűriben ültem, új élmény volt az önfeledt szurkolás a lelátóról. A biztatás ilyenkor egyértelműen inspirálja, támogatja a versenyzőt, akárcsak a sporteseményeken. A verseny előtt üdvözöltem a zsűriként jelenlévő nemzeti Bocuse d’Or szervezetek elnökeit, elbeszélgettem velük – a kapcsolatok „átadásával” is próbáltam könnyíteni az utódom, Hamvas Zoli munkáját. Úgy éreztem, hogy Molnár Gábor komoly mezőnyben lett 9.; a mezőny jó harmadával volt erősebb, mint akárcsak a tavalyi lyoni döntőé, számos ország ütőképesebb csapattal jött, mint az előző versenysorozat során. Láthatóan több időt és – minden bizonnyal – pénzt öltek a felkészülésbe, ahogy persze mi is.
A magyar döntő utáni rendelkezésére álló rövid idő ellenére Gábor jól teljesített, de a lyoni esélyeket legfeljebb a Lyonra való felkészülés közben lehetne elemezni. Azzal számolni kell, hogy nemcsak nekünk lesz most több időnk a kemény munkára, de a többieknek is. 2016-ban pedig a szakma élvonala látogat el hozzánk: óriási dolog, és gasztronómiánk számára nagy hasznot ígérő lehetőség, hogy bekerülünk az európai vérkeringésbe.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >