Szalámibolt
Bár a Zsolnai csempével borított falú, 22 négyzetméteres kis üzlet választéka elsősorban a Balatoni Hús száznál is több termékére épül, mind több különféle kézműves terméket is meg lehet vásárolni – ezeket többnyire gasztronómiai fesztiválokon válogatta össze jó ízléssel a lelkes ötletgazda. A belvárosban vagyunk: sok a turista (ők inkább a hungarikumokat keresik), de a bolt inkább a fizetőképes törzsvásárlói vevőkör kialakítására koncentrál.
Az itt kapható húsneműek egyébként rendre olcsóbbak, mint a kiskereskedelemben kapható, ismert márkanevű társaik; a kolbászok kilójáért 2800 forintot, a szalámikért 3000–7200 Ft között kérnek – a felsőbb árfekvésbe a biotermékek tartoznak, valamint olyanok, mint például a szarvasgombás szarvasszalámi. Húsáruk választhatók sertésből, marhából, birkából, lóból, pulykából, de vannak olyanok is, amelyek alapja a strucc, vadak, vagy éppen az afrikai harcsa. Magától értetődik, hogy mindig lehet jó néhány fajtát kóstolni is, sőt, nemsokára szendvicset is kérni belőlük, merthogy a tulajdonos tervei szerint hamarosan falatozni, kávézni is lehet majd az üzletben. n
Budapest, Vitkovics Mihály u. 3–5.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >