Magazin: Szakácsolimpia 2016
Négyévente rendezik meg az erfurti IKA Culinary Olympicst; az októberben zajlott 24. szakácsolimpián 54 ország képviseltette magát 802 egyéni versenyzővel, 32 nemzeti és 20 junior nemzeti válogatottal, 20 közétkeztetési és 59 regionális csapattal. A zsűri komplex szempontrendszer alapján határozta meg a munkák összpontszámát, s ennek alapján a résztvevőket – a borversenyekről ismert koncepcióhoz hasonlóan – arany-, ezüst- és bronzérmekkel, illetve diplomákkal díjazták. A negyedik nap végén állt össze a végleges rangsor, és kiderült, az egyes kategóriákban kik az abszolút bajnokok. A nemzeti válogatottak olimpiáját Szingapúr nyerte Finnország és Svájc előtt. A junioroknál a svéd, a közétkeztetői csapatok között pedig a finn szakácsok bizonyultak a legjobbnak.
Legeredményesebb versenyzőnk a törökbálinti Szabó Csaba (Like bisztró) lett – hidegkonyhai kategóriában 4. lett 211 versenyző között. További eredmények (a kategóriákban, ahol indultak magyarok): közétkeztetési csapatok – Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott 11. hely/20 induló; regionális csapatok – Békés Megyei Culinary Team II. 13/52; cukrászok – Takács Bernadett (Zalaegerszeg) 9/27; cukrászati artisztika – Erdős Hanna (Tiszaföldvár) 7/234; szakács artisztika – Osztrovszki Ildikó (Szolnok) 58/97.
A magyarok 5 aranyéremmel tértek haza, Szabó Csaba mellett cukrász kategóriában Magyarné Fekete Veronika (Bp.), cukrászati artisztikában Erdős Hanna, Jennifer Melanie Ziemons (Bp.) és Szabó Sándor (Mátészalka) kapta a legfényesebb kitüntetést.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MTÜ: ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek
December 4-ig pályázhatnak egymillió forintos támogatásra azok a vidéki éttermek,…
Tovább olvasom >Rekord számú vendégmegkeresést kezeltek a Tourinform irodák az idei év első három negyedévében
A Tourinform irodák idén szeptemberig több mint 1,5 millió vendégmegkeresést…
Tovább olvasom >Csillagos csiga
Leveles tésztába göngyölt, karamellizált fahéjjal és almával készített csigájával egy…
Tovább olvasom >