Magazin: Stílusos egyesület
Magas minőségi szintet képviselő éttermek „alulról jövő”, első hallásra is szimpatikus szakmai kezdeményezése a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület, a SVÉT létrehozása. Kreatív, könnyed, mégis céltudatos az ötlet, szellemes a névválasztás: a SVÉT nem akar többnek látszani, mint ami, nem határoz meg hangzatos célokat; tagjai a sokszor méltatlanul elhanyagolt, színvonalas fővároson kívüli vendéglátásnak, elsősorban maguknak, egymásnak próbálnak reklámot csinálni.
Az ötletet a szentendrei Rosinante étterem és szálloda marketingcsapatának, és egy sok konyhán megforduló szakácsnak, úgynevezett kreatív séfnek, Ruprecht Lászlónak köszönhetjük – utóbbit a megalakuláskor az egyesület elnökének választották. A SVÉT tevékenysége egyelőre a közös megjelenést és annak kommunikációját jelenti, ami jelenleg évi két rendezvényen való együttes részvételt jelent.
– A vidék színe-java május elején, immár harmadik alkalommal, Villányban, a Borzsongás Fesztiválon mutatkozott be – mondta el lapunknak Pataky Péter (képünkön), az egyesület tagjai közé tartozó debreceni Ikon étterem séfje. – Egész szombaton együtt kínáltuk a fogásainkat a nagysátorban. A vendégek kóstolójegyet válthattak, méghozzá elektronikus kártya formájában. Én kucsmagombalevest készítettem kacsazúzával és mangalicapecsenyét paprikás krumplival. Egy ilyen projekt soha nem profitorientált, a reklámértéken túl a jó hangulatú közös munkáról, a mosolyról szól, hiszen nem jelentünk egymásnak konkurenciát.
Az Ikont tavaly a Coninvest Kft. rendezte be, és részt vett tervezésében is (Trade magazin 2012/5), de a cég továbbra is jó munkakapcsolatot ápol az üzlet tulajdonosaival és séfjével. Villányban is ők biztosítják az étterem konyhai felszerelését (egy Angelo Po főzősor és egy Convotherm mini kombipároló), valamint a nyárnyitó budapesti Gourmet Fesztiválon is az étteremmel együtt jelennek meg.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >