Magazin: Sörszegmensek konvergenciája
A sörök világában kétségtelenül az IPA-k sikerkorszakát éljük! Ez még a markáns komlóízeket kevésbé kedvelő sörínyencek számára is elfogadható, az viszont nehezen, hogy világszerte meredeken emelkedik az alkoholmentes sörök fogyasztásának mértéke – őket semmilyen egészségtrend nem tudná meggyőzni, hogy ilyesmit igyanak. Szerepe lehet ebben annak is, hogy a legjobb alkoholmentes sörök íze is alig emelkedik ki a hasonlók átlagából. Kutatók járnak az „eltűnt ízek nyomában” – a fordított ozmózis elvére építő spanyol kísérletekről mi is hírt adtunk –, weboldalak szakosodnak a legjobb alkoholmentes termékek keresésére és bemutatására.
A legjobbnak értékelt termékek receptjeit elemezte és kereste meg a leggyakrabban ismételt tartalmi és technológiai elemeket egy a betegsége miatt az alkoholfogyasztástól eltiltott amerikai pénzember, Ted Fleming, aki idén piacra vitte a történelem első alkoholmentes IPA sörét. A Partake névre keresztelt termék a nálunk is ismert cascade, amarillo és citra komlófajtákkal készül, grapefruitos és mézes ízjegyeket mutat, kesernyés utóízében is a grapefruit dominál.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >