Magazin: Sörszegmensek konvergenciája
A sörök világában kétségtelenül az IPA-k sikerkorszakát éljük! Ez még a markáns komlóízeket kevésbé kedvelő sörínyencek számára is elfogadható, az viszont nehezen, hogy világszerte meredeken emelkedik az alkoholmentes sörök fogyasztásának mértéke – őket semmilyen egészségtrend nem tudná meggyőzni, hogy ilyesmit igyanak. Szerepe lehet ebben annak is, hogy a legjobb alkoholmentes sörök íze is alig emelkedik ki a hasonlók átlagából. Kutatók járnak az „eltűnt ízek nyomában” – a fordított ozmózis elvére építő spanyol kísérletekről mi is hírt adtunk –, weboldalak szakosodnak a legjobb alkoholmentes termékek keresésére és bemutatására.
A legjobbnak értékelt termékek receptjeit elemezte és kereste meg a leggyakrabban ismételt tartalmi és technológiai elemeket egy a betegsége miatt az alkoholfogyasztástól eltiltott amerikai pénzember, Ted Fleming, aki idén piacra vitte a történelem első alkoholmentes IPA sörét. A Partake névre keresztelt termék a nálunk is ismert cascade, amarillo és citra komlófajtákkal készül, grapefruitos és mézes ízjegyeket mutat, kesernyés utóízében is a grapefruit dominál.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >