Magazin: Sommelier-pszeudolexikon
Sajátságos borlapot készített a chicagói Moderno olasz luxusétterem: a megszokott sztorizgatós, vagy éppen kreatív jelzőktől hemzsegő társaival ellentétben ezt szinte matematikai pontossággal állították össze. A lapon az italok 6 ízjellemzőjét (gyümölcsösség, aroma, savtartalom, alkoholtartalom, fásság és cukorszint) jelölik meg, azok
intenzitásának ötfokozatú értékelésével. A tulajdonosok szerint a vendégeknek az információ ebben a formában elsőre ugyan kissé soknak tűnt, de hamar megszokták a rendszert. Jobban „értik”, amit isznak, egyszerűbben állítják párhuzamba azt más borokkal, és könnyebben értenek szót a sommelier-vel is. Külön haszon, hogy az egzakt módon összehasonlítható adatok elemzésével jól nyomon követhető az is, milyen jellegű italokban jelentkezik időnként hiány az étterem pincéjében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megújult turisztikai képzést indít a Visit Hungary és a Magyar Turizmus Akadémia
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A svédasztalos menzák biztonságos üzemeltetésére figyelmeztet a Nébih
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lezárult az E-bike Program 2025 pályázati szakasza
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >