Magazin: Sommelier-pszeudolexikon
Sajátságos borlapot készített a chicagói Moderno olasz luxusétterem: a megszokott sztorizgatós, vagy éppen kreatív jelzőktől hemzsegő társaival ellentétben ezt szinte matematikai pontossággal állították össze. A lapon az italok 6 ízjellemzőjét (gyümölcsösség, aroma, savtartalom, alkoholtartalom, fásság és cukorszint) jelölik meg, azok
intenzitásának ötfokozatú értékelésével. A tulajdonosok szerint a vendégeknek az információ ebben a formában elsőre ugyan kissé soknak tűnt, de hamar megszokták a rendszert. Jobban „értik”, amit isznak, egyszerűbben állítják párhuzamba azt más borokkal, és könnyebben értenek szót a sommelier-vel is. Külön haszon, hogy az egzakt módon összehasonlítható adatok elemzésével jól nyomon követhető az is, milyen jellegű italokban jelentkezik időnként hiány az étterem pincéjében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Több mint 1,2 milliárd forintnyi turisztikai fejlesztés Bács-Kiskunban
Turisztikai fejlesztésekre több mint 1,2 milliárd forintot fordíthatnak Bács-Kiskun vármegyében…
Tovább olvasom >Egy nap alatt kétszer zárta be ugyanazt a két kínai büfét a fogyasztóvédelem
Egy nap alatt kétszer kellett bezárnia ugyanazt a két fővárosi…
Tovább olvasom >Áttörés történt a szabadidősport, az élménysport és az aktív turizmus területén
Áttörés történt Magyarországon a szabadidősport, az élménysport és az aktív…
Tovább olvasom >