Magazin: Sommelier-pszeudolexikon
Sajátságos borlapot készített a chicagói Moderno olasz luxusétterem: a megszokott sztorizgatós, vagy éppen kreatív jelzőktől hemzsegő társaival ellentétben ezt szinte matematikai pontossággal állították össze. A lapon az italok 6 ízjellemzőjét (gyümölcsösség, aroma, savtartalom, alkoholtartalom, fásság és cukorszint) jelölik meg, azok
intenzitásának ötfokozatú értékelésével. A tulajdonosok szerint a vendégeknek az információ ebben a formában elsőre ugyan kissé soknak tűnt, de hamar megszokták a rendszert. Jobban „értik”, amit isznak, egyszerűbben állítják párhuzamba azt más borokkal, és könnyebben értenek szót a sommelier-vel is. Külön haszon, hogy az egzakt módon összehasonlítható adatok elemzésével jól nyomon követhető az is, milyen jellegű italokban jelentkezik időnként hiány az étterem pincéjében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >