Magazin: Sikeres volt a Borsziget
Idén negyedik alkalommal szervezte meg megjelenését társlapunk, a Bor és Piac szaklap Borsziget néven a Hungexpo területén. A stand ez alkalommal a Szőlészet-Pincészet Szakkiállításon került felállításra. Az érdeklődés óriási volt, ami részben annak volt köszönhető, hogy az egy időben megrendezett kiállításokra (AgroMash Expo, AgrárgépShow, Szőlészet és Pincészet, Magyarkert) összesen 43 ezer látogató volt kíváncsi.
A Borsziget koncepciója Magyarország tíz legszebb szőlőbirtokára épült. A közönség – közöttük számos profi, illetve hobbiborász, mezőgazdász – élénk érdeklődést tanúsított a borok iránt. A Borszigeten összesen 400 látogató fordult meg; ők láthatóan elégedetten távoztak, miután megízleltek 42-féle bort, 7-féle pezsgőt és 5-féle pálinkát. Szakmai tájékozódásukat két sommelier is segítette.
A Fórumszínpadon a Bor és Piac pályázatán legszebbnek bizonyult tíz birtokot a lap képviselői mutatták be, a győztest pedig dr. Kovács Tibor, a Tokaj-Hétszőlő birtokigazgatója.
A Borszigeten a négy nap alatt több neves borászt is üdvözölhettek, többek között a lap bortesztje bírálóbizottságának tagjait. A laphoz köthető idei első borteszt ugyanis az Agromash Expón lett megtartva, az Axiál Kft.-vel karöltve. A borversenyre a szokásos 30 minta helyett 60 érkezett. Mintegy 250 érdeklődő kóstolt bort a bírálóbizottság előtt, és követte figyelemmel a szakmai diskurzust. A verseny végén Pintér Zsolt, az Axiál Kft. ügyvezető igazgatója hirdette ki a verseny eredményét: a rosé kategóriában Taschner Kurt bora nyert, a fehérborok között egy Irsai Olivér lett a legjobb a Babarczi Pincétől.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >