Magazin: Rég fájt rá az aranyfogunk
Kóstolt már Ön 10 euróba kerülő chipset? Mármint olyat, aminek darabja kerül ennyibe. Ha nem, most bepótolhatja! De ne gondolja, hogy ehető aranypehellyel van bevonva, vagy, mondjuk, kecsegekaviár van rajta – az északon hozzáférhető legdrágább alapanyagokból készül (és ennek megfelelően van csomagolva): ammarnäsi burgonya, matsutake gomba, korona-kapor, szarvasgomba-hínár – talán még a skandináv séfek által edzett Széll Tamás sem ismeri többségüket.
Komoly krumplifelértékelődés tanúi lehetünk, de mióta egy európai üzletember ez év elején megvásárolt egy burgonyát ábrázoló fotót egymillió dollárért, ilyesmin nem is csodálkozunk. Mondanánk, hogy a dekadens gasztrosznobság csúcskísérletét látjuk, ami sokak szemében elveszi még az értő étterem- és borkritikák hitelét is, ha nem tudnánk, hogy a termék elkészítésére egy divatos svéd kézműves sörfőzde, a St. Erik’s szerződtette a svéd nemzeti szakácsválogatott egyik tagját, méghozzá reklámcélból: egyik IPA sörük minőségét kívánták demonstrálni a hozzá illőnek mondott luxus snackkel. Az 5 falat/ékszerdoboz kiszerelésű, közel 17 000 forintba kerülő ropogtatnivalóból pillanatok alatt elővételben elfogyott az első, százdarabos limitált széria.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Viharos év a légi közlekedésben: fizetésképtelenséget jelentett légitársaságok világszerte
Az idei év nehézségei sok légitársaság számára jelentettek komoly kihívást.…
Tovább olvasom >Kortárs (étel)művészet – A nap képe
Modern gyorsételek reneszánsz műremekek stílusában – akinek köszönjük: Rebecca Ruetten…
Tovább olvasom >A fine dining tálalás utolsó fél évszázada – A nap videója
Zanzásított bemutató az elmúlt 50 év food styling történetéről.
Tovább olvasom >