Magazin: Pezsgő élet
Több mint egy éve már, hogy bemutattunk egy londoni gyorsétterem-koncepciót: egy nagynevű éttermeket megjárt angol szakács a belvárosban készít ínyenc hot dogokat, amelyekhez francia champagne-okat kínál. A közelmúltban a világ legrangosabb boros szaklapjának számító Wine Spectator is megemlítette James Knappet vállalkozását, méghozzá egy olyan cikk keretében, amely a pezsgők és ételek párosításáról szól. Minthogy a pezsgők, habzóborok térnyerése globális trendnek számít a vendéglátásban, bizonyára érdekes a Trade magazin olvasói számára is, mit tart a WS a pezsgők méltó párjának az asztalon (a ropogós hot dog kolbászok mellett).
Két végletről beszélhetünk; hogy a testes pezsgők mellé a homár minden fajtája illik, azon aligha csodálkozhatunk, de hogy a mértékadó lap a pattogatott kukoricát is a legjobb „kísérők” között tartja számon, azon elkerekedett a szemünk. És nem is feltétlenül azok általunk is megénekelt luxusváltozatait – bár egy palack sok tíz- vagy százezer forintba kerülő champagne mellé nyilván inkább olyat illik kínálni. A blanc de blanc és brut pezsgők nagyon jól harmonizálnak a füstölt lazaccal, míg a sushik az extra száraz vagy a nyerspezsgőkkel illenek igazán össze. Egy fűszeres vagy mustáros vesepecsenyéhez egyértelműen a rozé pezsgő dukál.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >