Magazin: Összefogás az utánpótlás- nevelésért
Kihelyezett Élelmiszerlánc-biztonsági Tanszék létrehozásáról kötött együttműködési megállapodást a NÉBIH és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara (SZIE ÁOTK). Az új tanszék legfontosabb célja a megfelelő gyakorlati felkészültséggel rendelkező szakemberek képzése, valamint tudományos kutatások elősegítése, azaz az élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági feladatok magas szintű ellátásának biztosítása.
A megállapodás ünnepélyes aláírásakor Bognár Lajos országos főállatorvos hangsúlyozta, hogy a 2013-ban elfogadott Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia célkitűzései között egyaránt szerepel a tudáshálózat kiépítése és fejlesztése, a tudásmegosztásra épülő, modern oktatás-képzés megvalósítása, valamint a partneri kapcsolatok kialakítása a kutatás területén. A NÉBIH és az egyetem között már eddig is szoros együttműködés volt az állati eredetű élelmiszerek élelmiszerlánc-biztonsági stratégiájával összefüggő feladatokkal kapcsolatos oktatás és kutatás terén. E közös munka a kihelyezett tanszék felállításával most egy új, magasabb szintre lépett.
A két szervezet vállalja, hogy együttműködnek a graduális, posztgraduális és a PhD-képzés terén, valamint a tudományos, kutató és szaktanácsadó tevékenységekben. Emellett törekednek a pályázati lehetőségek közös kihasználására is. A jövőbeni feladatok között szerepel egy hosszú távú élelmiszerlánc-biztonsági oktatási stratégia kidolgozása, valamint közös szakmai továbbképzések, tudományos és ismeretterjesztő konferenciák szervezése is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >