Magazin: A nyár slágere lehet a pezsgőjégkrém
Szakemberek szerint a jégkrémek világában a nyár nagy kiugrása lehet a pezsgős, proseccós jégkrém!
A nálunk fejlettebb koktélkultúrájú országokban vagy két évtizede rájöttek a kreatív „termékfejlesztők”, hogy nyáron egy-egy koktél jobban eshet jégkrém formájában. A jégmániás amerikaiak imádják a klasszikus koktélok jeges változatait, legyen szó akár dobozos-krémes, akár pálcikás változatokról, amelyek készítésének ötletét 4-5 éve már nemcsak a földgolyó más angolszász országai, de fél Európa is „importálja”. Szerte a világban nemcsak mixerek és cukrászok, nagyvállalkozások is csinálják – az interneten számtalan „gyárit” is találunk. Még budapesti cukrászdában is kóstoltunk alkoholoskoktél-fagylaltokat. Szívesen kipróbálnánk a strandon a pálcikás Margaritát vagy Bloody Maryt is, de a mostani irány még frissítőbbnek tűnik: az egyébként is mind divatosabb proseccókból, habzóborokból, pezsgőkből és ezek koktélváltozataiból készülnek néhány százalék alkoholtartalmú jégkrémek.
A trendet meglovagolják a „nagyüzemek” is, borászatok és jégkrémgyártók egyaránt: előbbiek saját márkájukhoz köthető termékeket fejlesztenek, utóbbiak inkább a bevált koktélreceptekre építenek. Képeinken a dél-afrikai Pierre Jourdan és az angol Fortnum and Mason pezsgősörbetjei, valamint a prémium jégkrémekre specializálódó, ugyancsak angol Pops készítményei láthatók.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >