Magazin: A nyár slágere lehet a pezsgőjégkrém
Szakemberek szerint a jégkrémek világában a nyár nagy kiugrása lehet a pezsgős, proseccós jégkrém!
A nálunk fejlettebb koktélkultúrájú országokban vagy két évtizede rájöttek a kreatív „termékfejlesztők”, hogy nyáron egy-egy koktél jobban eshet jégkrém formájában. A jégmániás amerikaiak imádják a klasszikus koktélok jeges változatait, legyen szó akár dobozos-krémes, akár pálcikás változatokról, amelyek készítésének ötletét 4-5 éve már nemcsak a földgolyó más angolszász országai, de fél Európa is „importálja”. Szerte a világban nemcsak mixerek és cukrászok, nagyvállalkozások is csinálják – az interneten számtalan „gyárit” is találunk. Még budapesti cukrászdában is kóstoltunk alkoholoskoktél-fagylaltokat. Szívesen kipróbálnánk a strandon a pálcikás Margaritát vagy Bloody Maryt is, de a mostani irány még frissítőbbnek tűnik: az egyébként is mind divatosabb proseccókból, habzóborokból, pezsgőkből és ezek koktélváltozataiból készülnek néhány százalék alkoholtartalmú jégkrémek.
A trendet meglovagolják a „nagyüzemek” is, borászatok és jégkrémgyártók egyaránt: előbbiek saját márkájukhoz köthető termékeket fejlesztenek, utóbbiak inkább a bevált koktélreceptekre építenek. Képeinken a dél-afrikai Pierre Jourdan és az angol Fortnum and Mason pezsgősörbetjei, valamint a prémium jégkrémekre specializálódó, ugyancsak angol Pops készítményei láthatók.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MTÜ: ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek
December 4-ig pályázhatnak egymillió forintos támogatásra azok a vidéki éttermek,…
Tovább olvasom >Rekord számú vendégmegkeresést kezeltek a Tourinform irodák az idei év első három negyedévében
A Tourinform irodák idén szeptemberig több mint 1,5 millió vendégmegkeresést…
Tovább olvasom >Csillagos csiga
Leveles tésztába göngyölt, karamellizált fahéjjal és almával készített csigájával egy…
Tovább olvasom >