Magazin: Nice to mix you
Nem véletlenek egybeesése, kétségkívül trendről van szó: egyre több tradicionális alkoholos ital íze jelenik meg az élelmiszerekben. Évezredek óta része a recepteknek a bor, a konyak és a többiek, de a jelenlegi tendencia már jóval túlmutat a megszokott határokon. A termékfejlesztők múzsája nyilvánvalóan a társadalom számára mindinkább felértékelődő szakács- és cukrászművészet.
Számtalan újdonság jelenik meg a piacon, többnyire még a gasztronómia és az élelmiszeripar találkozási pontján, azaz a delikáttermékek szegmensében, de ki tudja, meddig fogjuk őket a különlegességek kategóriájába sorolni! Megszoktuk a likőrös csokoládékat, tavalyi lemez már a boros sörbet is, holnap viszont szemünk sem rebben a merlot-ízű tengeri só, a gin-tonic ízű pattogatott kukorica, a pezsgőízű jégkrém, a vodkás-vaníliás citromlekvár, de valószínűleg még a Pina Coladá-s curryleves láttán sem, a román fehérboros sóskeksz meg talán meg is jelenik valamelyik itthoni kisboltban.
Az „alkoholos” tendencia végül is szükségszerű folyamat eredménye, hiszen az iparág minden területén érvényes makrotrend az ízek, halmazállapotok, elsőre össze nem illőnek tűnő alapanyagok keverése – a hibridek világából miért pont az alkoholok maradnának ki?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor…
Tovább olvasom >