Magazin: Múltunk hőse
Lukács István, a rendszerváltás előtti legismertebb magyar szakács karrierjének könyvbe öntött változata nemcsak az ismert konyhafőnök életrajza, de egy történelmi időszak korrajza is.
A sokak által ünnepelt és sokak által élesen kritizált séf kétségkívül emblematikus figurája a rendszerváltás előtti vendéglátás időszakának. Ő az egyetlen a világon, aki három alkalommal kapta meg a szakács Oscar-díjat, és a Magyar Nemzeti Szakácsválogatott színeiben egy negyedszázadon keresztül hozta haza az érmeket, szinte számolatlanul. Pályája során konyhafőnökként indította el a munkát a kecskeméti Aranyhomok Szálloda, a budapesti Budapest (Kör-)Szálló, a budavári Hilton Hotel és az Atrium Hyatt konyháján.
A séf visszaemlékezéseiben sok színes történetet olvashatunk, amelyeket habitusának megfelelő szabadszájúsággal mesélt el Kolbe Gábor újságírónak – sikerei mellett felvállalva kudarcait is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >Durva áremelkedés jöhet: akár 1000 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta
Komoly drágulás fenyegeti a dohányosokat Magyarországon: az Európai Bizottság új…
Tovább olvasom >