Magazin: Múltunk hőse
Lukács István, a rendszerváltás előtti legismertebb magyar szakács karrierjének könyvbe öntött változata nemcsak az ismert konyhafőnök életrajza, de egy történelmi időszak korrajza is.
A sokak által ünnepelt és sokak által élesen kritizált séf kétségkívül emblematikus figurája a rendszerváltás előtti vendéglátás időszakának. Ő az egyetlen a világon, aki három alkalommal kapta meg a szakács Oscar-díjat, és a Magyar Nemzeti Szakácsválogatott színeiben egy negyedszázadon keresztül hozta haza az érmeket, szinte számolatlanul. Pályája során konyhafőnökként indította el a munkát a kecskeméti Aranyhomok Szálloda, a budapesti Budapest (Kör-)Szálló, a budavári Hilton Hotel és az Atrium Hyatt konyháján.
A séf visszaemlékezéseiben sok színes történetet olvashatunk, amelyeket habitusának megfelelő szabadszájúsággal mesélt el Kolbe Gábor újságírónak – sikerei mellett felvállalva kudarcait is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Változás az MSZÉSZ élén
November elején az Aquaworld Resort Budapestben került megrendezésre a Magyar…
Tovább olvasom >Reggelikultúra
A közelmúltban bejelentett együttműködés keretében a budapesti Budapart Piknikségben tartott…
Tovább olvasom >Sweetgreen, a robotizált salátaétterem – A nap videója
A Sweetgreen salátaétterem-lánc naperville-i egységében (Illinois, USA) az étterem vendégterében…
Tovább olvasom >