Magazin: Miben hasonlít a Ráspi étterem a párizsi Mokonuts kávézóhoz?
A francia Gault&Millau kalauz, amelynek gasztronómiai jelentősége a Michelinét közelíti, bevezette az úgynevezett Pop kategóriát, amelyben az egyszerűbb konyhát vivő, lazábbnak tekintett vendéglátóhelyeket értékeli: kávézókat, teázókat, street food egységeket, pizzázókat, bor-, sör- és koktélbárokat – nemcsak a jól ismert szakácssapkákkal elismerve, de pontozva is őket.
Az októberben kiadott 2017-es kiadásában 120, interneten 240 üzlet kapta meg a szigorú szempontok alapján meghatározott minősítést. A kiadvány készítői a hírek szerint azért bővítették a vizsgált helyek körét, mert úgy látták, egyre nő a gasztronómiai kínálat, legyen szó luxushelyekről, bisztrókról vagy akár fiatal kezdőkről, akik minőségi, mégis nagyon elérhető étkezési lehetőséget nyújtanak. A legjobb Pop vendéglátóhelyek 11-12 pontokat kapnak.
Hogy ennek a gasztronómiai elismerésnek az értékét érzékeltessük, összehasonlításként elmondjuk: a Gault&Millau magyar kiadásának – egyébként meglehetősen szigorúnak tartott – ellenőrei 2015-ben olyan hazai éttermeket értékeltek 11 ponttal (ennyit kapott idén a párizsi Mokonuts kávézó), mint a Ráspi, a Villa Medici, a Klassz vagy a La Perle Noire.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >