Magazin: Mi lesz az étlappal?
Az ét- és itallapok funkciói egyszerűek: bemutatják a kínálatot, segítik választását, kedvet csinálnak a rendelésekhez, és némelyik szórakoztatja is a vendéget.
Az osztrák Der Standard című napilap megkérdezte olvasóit, mit gondolnak, miért viszi el azonnal a pincér az étlapot rendelés után. A vélemények között persze sok rosszhiszemű is akadt: a vendégnek így nincs alkalma a számla ellenőrzésére, vagy a későbbi rendelésnél nem látja az árakat – nálunk is várhatnánk hasonló kommentárokat!
A „sógoroknál” az ugyancsak megkérdezett vendéglátósok két fő magyarázatot is megfogalmaztak: nem jut minden asztalhoz elegendő étlap, illetve ragaszkodnak a klasszikus kiszolgáláshoz: üdvözlik a vendéget, asztalhoz kísérik, étlapot adnak neki, vagy elmondják, milyen különlegességgel szolgálnak, felveszik a rendelést és visszakérik az étlapot.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Május 17-én minden út a sörfőzdékhez vezet!
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az…
Tovább olvasom >A HoReCába menekülnek
A vendéglátásban Németországban is hiányzik a szakképzett munkaerő, sőt, már…
Tovább olvasom >Újra a csúcson a nemzetközi turizmus
Év elején kiderült, hogy 2024 új rekordéve volt a hazai…
Tovább olvasom >