Magazin: Mi lesz az étlappal?

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 06. 18. 10:38

Az ét- és itallapok funkciói egyszerűek: bemutatják a kínálatot, segítik választását, kedvet csinálnak a rendelésekhez, és némelyik szórakoztatja is a vendéget.

Az osztrák Der Standard című napilap megkérdezte olvasóit, mit gondolnak, miért viszi el azonnal a pincér az étlapot rendelés után. A vélemények között persze sok rosszhiszemű is akadt: a vendégnek így nincs alkalma a számla ellenőrzésére, vagy a későbbi rendelésnél nem látja az árakat – nálunk is várhatnánk hasonló kommentárokat!

A „sógoroknál” az ugyancsak megkérdezett vendéglátósok két fő magyarázatot is megfogalmaztak: nem jut minden asztalhoz elegendő étlap, illetve ragaszkodnak a klasszikus kiszolgáláshoz: üdvözlik a vendéget, asztalhoz kísérik, étlapot adnak neki, vagy elmondják, milyen különlegességgel szolgálnak, felveszik a rendelést és visszakérik az étlapot.

Kapcsolódó cikkeink