Magazin: Magyarok a WACS-döntőn
A 105 tagországot és közel 10 millió séfet, gasztronómiai szakembert magába foglaló World Association of Chefs Societes (WACS) által idén Thessalonikiben, szeptember 25-től 27-ig megrendezésre kerülő világdöntőn két magyar is képviselte hazánkat: Elek Richárd (Fausto’s, Budapest) a melegkonyhás szakácsok között, Domonkos Dávid (Sugar! Design Cukrászat, Budapest) pedig a cukrászok között mérte össze tudását a világ minden tájáról érkező versenytársaival. A siker jelentőségét bizonyítja az is, hogy magyaroknak először sikerült világdöntőbe jutniuk – ők ketten tavaly októberben, a verseny Prágában rendezett közép-európai döntőjében harcolták ki az indulás jogát. A döntőbe jutott 20 ország közül Elek Richárd (képünkön!) és commis-ja Hack Barnabás 11. helyezést, a cukrász kategóriában pedig a bejutott 10 ország között Domonkos Dávid és commis-ja Kiss Dániel 6. helyezést ért el.
A szakácsoknak 5 óra alatt 4 fogást kellett elkészíteniük 12 főre. Az alapanyagok között kötelezően szerepelnie kellett többek között a libamájnak, a skót lazacnak és fésűkagylónak, a holland borjúnak, illetve csokoládénak. A cukrászok minimum 60 cm-es díszmunkát készítettek, valamint tányérdesszertet 6 főre és egy gateau-t 8 főre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >