Magazin: Lehet elég korán kezdeni!
Oroszországban már a második generációs újgazdag nemzedék szórja a pénzt az importált séfek által kiszolgált luxuséttermekben, ők már feltehetően túljutottak az ízlésfejlődés azon szakaszán, hogy az a finom, ami aranyáron kapható. Az ínyencek ott is szeretnek főzni, a szláv gyermekkultusz és a szigorú pragmatikus nevelői attitűd jegyében pedig főleg mindent megadni porontyaiknak, hogy azok aztán minél kevésbé érezhessék magukat lenézve később a Riviérán vagy Los Angelesben.
A moszkvai Ragout étterem – talán egy csúfolódó francia szakácsa – ennek a célcsoportnak találta ki speciális szolgáltatását: tanfolyamot tartanak babákat-kisgyermekeket nevelőknek, hogyan készítsenek gourmet babaételeket. Három csoportot szerveznek 5–8, 8–14 és 14–24 hónapos csemeték szüleinek. A háromnapos kurzus ára a maximum 40 fős foglalkozásokon 8000 rubel (60 ezer forint) személyenként. Mindezért az érdeklődők megtanulják a sima zöldségpüréktől a komplex curryk és desszertek elkészítéséig azokat a folyamatokat, amelyek révén már egészen kicsi korától megérezheti a gyermek, milyenek a friss, szezonális termékek, a különféle fűszerek, a rafinált ízek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >