Magazin: Legjobb megvilágításban – Baldaszti
Budapest egyik legújabb „étteremlánca”, a Baldaszti’s elsősorban profi marketingmunkájáról híres. A Baldaszti’s alkalmazott ötleteiről és módszereiről már mi is beszámoltunk néhányszor. Ezúttal egy nyomtatott kiadványukra hívnánk fel a figyelmet – nem tartalmának, jóval inkább megközelítésének újszerűsége miatt.
Az étterem testvérüzlete egy gasztronómiai különlegességeket árusító bolt és borkereskedés, és a Baldaszti’s működtetői tudják, hogyan használják ki a több lábon állás szinergiáit. Nyáron első alkalommal, Periodika néven kiadott kiadványuk, koncepciója szerint, ötlettár, nem bonyolult recepteket ígér, inkább rövid tanácsokat, tippeket, párosítható borokat – az alapanyagok természetesen „saját” termékek. Az első füzetke, a nyár ürügyén, a grillezésről szól.
Az ötlet nem utolsósorban azért működik, mert a párosítások és az alapanyagok jók, az azokat otthoni használatra is megvásárló vendégeket pozitív asszociációk kötik majd a helyhez. Az elgondolást két okból emeltük ki. Egyrészt, mert szerintünk jó érv arra, hogy egy étteremnek több okból is érdemes megvásárlásra is kínált alapanyagokkal rendelkeznie (ami lehet a szakács legjobban sikerült szósza, saját keverésű fűszere, vagy bármilyen hasonló termék), másrészt, mert úgy van megfogalmazva, hogy célcsoportja mindenekelőtt a vele való törődést érzékelje.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >