Magazin: Konyhai varázsceruza
Hol használható fel legjobban egy ceruzacsonk, amelynek a végében néhány növényvédőszer-mentes fűszernövénymag lett elrejtve? Hát persze, hogy egy profi konyhában! A Sprout (Hajtás) fantázianevű újrahasznosítható ceruza szembemegy a „használd, majd dobd el” trenddel, környezetbarát és káros anyagoktól mentes. Az Öko(szisz)téma blog híradása szerint a magokat tartalmazó kapszula a talajba és vizes közegbe kerülve feloldódik, és a benne található magok kihajtanak. A receptek, az írás és a receptírás szerelmesei a mai gasztronómiában divatos „házi fűszerkert” trendhez is igazodva például bazsalikomot, mentát, rozmaringot, kakukkfüvet, körömvirágot, de még koktélparadicsomot is termelhetnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Semsei Rudolf elismerése
A Menedzserek Országos Szövetsége májusban már 30. alkalommal rendezte meg legrangosabb…
Tovább olvasom >Templomi jótékonyság, 21. század – A nap videója
A Shirdi-ben található Shri Saibaba templom Ázsia egyik legnagyobb konyhájával…
Tovább olvasom >Szállodai fenntarthatóság – A nap képe
Kicsit extrém ötletnek tűnik, de azt mondják, a vendégek által…
Tovább olvasom >