Magazin: Kert felfelé
A lakáskultúrában is fiatal irányzat, a világvárosok vendéglátóhelyein pedig még éppen csak kialakulóban van a „függőleges kertépítés” divatja. Pontosabban a nem tökéletes terasz-, illetve kerthelyiség-adottságokkal rendelkező elit éttermek és szállodák szabad ég alatt már alkalmazzák néhány éve a természethez közelebb vivő vertical garden koncepciót, de zárt helyen elő növények ilyen telepítése még a világ gazdagabb felében is az újdonságok közé tartozik. Itthon a tavaly nyílt fővárosi Moha kávézó fiatal tulajdonosi csapata – a hely zöld attitűdjének erőteljes érzékeltetése céljából is – nagy falfelületet áldozott a belső „kertépítésre”. Első pillantásra azt hittük, sajátos művirág-dekorációval van dolgunk, de közelebb lépve nyilvánvaló: nálunk eddig alig ismert módon hozták be a természetet a vendéglátóhelyre! (Képeink nem a Mohában készültek.)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >