Magazin: Kert felfelé
A lakáskultúrában is fiatal irányzat, a világvárosok vendéglátóhelyein pedig még éppen csak kialakulóban van a „függőleges kertépítés” divatja. Pontosabban a nem tökéletes terasz-, illetve kerthelyiség-adottságokkal rendelkező elit éttermek és szállodák szabad ég alatt már alkalmazzák néhány éve a természethez közelebb vivő vertical garden koncepciót, de zárt helyen elő növények ilyen telepítése még a világ gazdagabb felében is az újdonságok közé tartozik. Itthon a tavaly nyílt fővárosi Moha kávézó fiatal tulajdonosi csapata – a hely zöld attitűdjének erőteljes érzékeltetése céljából is – nagy falfelületet áldozott a belső „kertépítésre”. Első pillantásra azt hittük, sajátos művirág-dekorációval van dolgunk, de közelebb lépve nyilvánvaló: nálunk eddig alig ismert módon hozták be a természetet a vendéglátóhelyre! (Képeink nem a Mohában készültek.)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Meglepetés a nemzetközi szállodaláncok rangsorában: a nagy nevek alulteljesítettek
A nemzetközi szállodaláncok között végzett felmérésben meglepő eredmények születtek, amelyek…
Tovább olvasom >Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >