Magazin: Képzettek a magyar mixerek!
A Finlandia Vodka Longdrink verseny döntője után beszélgettünk el a győztes Nagy Krisztiánnal, ő vall szakmáról, trendekről, saját elképzeléseiről.
A budapesti Ötkerben dolgozom 2013 óta, de egy ideje tanácsadással is foglalkozom, a Korhelyben például megfelelő étel-koktél párosításokkal kísérletezem. Gyakran versenyzem, ahogy a szakma igényes művelői jó néhányan – most is sok ismerőst láttam a versenytársak között.
A kedvenc koktélalapanyagaim a vodka és a whisky. A trendekről leginkább az interneten és a hazai meg külföldi versenyeken szedem össze a friss információkat, van, amit fel tudok közülük használni, van, amit nem. A bárokba (is) tervezett füstölő például nálunk még drága mulatságnak számít. Néhány topbárban, egyszerűbb módszerekkel, itthon is füstölünk – ezekben jut rá idő, egy pörgős diszkóban viszont aligha. Az extrém tálalási eszközök némelyikét szellemesnek tartom, el tudom őket képzelni bizonyos körülmények között, de ez nem az én stílusom.
Persze a kreatív megközelítésektől nem zárkózom el. Meggyőződésem, hogy a magyar mixerek ötletesek, képzettek, mi több, elismertek a világban; fel is mutathatunk komoly eredményeket. Ám a koktélkultúra terjesztésének sikere mégsem csak rajtunk múlik. A magyar átlagvendéget nehéz motiválni, és nem túl nyitott az újdonságokra. Ezzel együtt, azt hiszem, jó úton járunk!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Uniós adó jöhet az ultrafeldolgozott élelmiszerekre és az alkoholos üdítőkre – készül az EU első kardiovaszkuláris akcióterve
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Baltikum felé nyit a magyar élelmiszerexport
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ipari alkoholgyártás: sokkal több mindenben jelen van, mint gondolnánk
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >


