Magazin: Képzettek a magyar mixerek!
A Finlandia Vodka Longdrink verseny döntője után beszélgettünk el a győztes Nagy Krisztiánnal, ő vall szakmáról, trendekről, saját elképzeléseiről.
A budapesti Ötkerben dolgozom 2013 óta, de egy ideje tanácsadással is foglalkozom, a Korhelyben például megfelelő étel-koktél párosításokkal kísérletezem. Gyakran versenyzem, ahogy a szakma igényes művelői jó néhányan – most is sok ismerőst láttam a versenytársak között.
A kedvenc koktélalapanyagaim a vodka és a whisky. A trendekről leginkább az interneten és a hazai meg külföldi versenyeken szedem össze a friss információkat, van, amit fel tudok közülük használni, van, amit nem. A bárokba (is) tervezett füstölő például nálunk még drága mulatságnak számít. Néhány topbárban, egyszerűbb módszerekkel, itthon is füstölünk – ezekben jut rá idő, egy pörgős diszkóban viszont aligha. Az extrém tálalási eszközök némelyikét szellemesnek tartom, el tudom őket képzelni bizonyos körülmények között, de ez nem az én stílusom.
Persze a kreatív megközelítésektől nem zárkózom el. Meggyőződésem, hogy a magyar mixerek ötletesek, képzettek, mi több, elismertek a világban; fel is mutathatunk komoly eredményeket. Ám a koktélkultúra terjesztésének sikere mégsem csak rajtunk múlik. A magyar átlagvendéget nehéz motiválni, és nem túl nyitott az újdonságokra. Ezzel együtt, azt hiszem, jó úton járunk!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A robotkasszák térhódítása Magyarországon
Az önkiszolgáló kasszák egyre nagyobb teret hódítanak a magyar boltokban,…
Tovább olvasom >Feldolgozott húsok: egészségesek vagy inkább kerülendők?
A magyarok körében rendkívül népszerűek a felvágottak, amelyek gyors és…
Tovább olvasom >Orbán Viktor: a nyugdíjasok külön kártyát kapnak majd az áfa-visszatérítés érvényesítéséhez
Az áfa-visszatérítéshez a nyugdíjasok külön kártyát kapnak majd, amelyet a…
Tovább olvasom >