Magazin: Jönnek, rendelnek, mérnek
Fő konyhai ellenségeink közé tartozik a só, annyira, hogy az egészségvédők nyomására sok kormány is hadat üzent ellene. Az emberek – sajnos – szeretik a sós ételeket: persze, meg is kellett szokniuk, hiszen az olcsó pékáru, a gyenge minőségű pizza, az íztelen éttermi étel szinte törvényszerűen sóval van „feljavítva”.
Ezután viszont már nem kell ahhoz hatósági vizsgálat, hogy kiderüljön, az étel el lett sózva. Japánban Salinity Monitor Spoon néven piacra került egy kanál, amellyel mérni lehet a 60 és 80 °C fok közötti levesek, szószok sótartalmát. A közel hatvan dollárba kerülő eszközt elsősorban magas vérnyomással és más olyan betegségekkel küszködőknek ajánlják, akiknek figyelni kell sóbevitelükre, de legyen csak kicsit olcsóbb; nemsokára ott lesz az egészségvédő aktivisták kezében is!
Ennél is bizalmatlanabb támadásnak érzékelhetik a vendéglátósok a koffeinmérő tesztrudacskák használatát: az eszköz alkalmas annak ellenőrzésére, mennyi a koffein a koffeinmentesnek nevezett kávéban. Na igen, mindent az egészségtudatos vendégért!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Meglepetés a nemzetközi szállodaláncok rangsorában: a nagy nevek alulteljesítettek
A nemzetközi szállodaláncok között végzett felmérésben meglepő eredmények születtek, amelyek…
Tovább olvasom >Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >