Magazin: Jönnek, rendelnek, mérnek
Fő konyhai ellenségeink közé tartozik a só, annyira, hogy az egészségvédők nyomására sok kormány is hadat üzent ellene. Az emberek – sajnos – szeretik a sós ételeket: persze, meg is kellett szokniuk, hiszen az olcsó pékáru, a gyenge minőségű pizza, az íztelen éttermi étel szinte törvényszerűen sóval van „feljavítva”.
Ezután viszont már nem kell ahhoz hatósági vizsgálat, hogy kiderüljön, az étel el lett sózva. Japánban Salinity Monitor Spoon néven piacra került egy kanál, amellyel mérni lehet a 60 és 80 °C fok közötti levesek, szószok sótartalmát. A közel hatvan dollárba kerülő eszközt elsősorban magas vérnyomással és más olyan betegségekkel küszködőknek ajánlják, akiknek figyelni kell sóbevitelükre, de legyen csak kicsit olcsóbb; nemsokára ott lesz az egészségvédő aktivisták kezében is!
Ennél is bizalmatlanabb támadásnak érzékelhetik a vendéglátósok a koffeinmérő tesztrudacskák használatát: az eszköz alkalmas annak ellenőrzésére, mennyi a koffein a koffeinmentesnek nevezett kávéban. Na igen, mindent az egészségtudatos vendégért!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >