Magazin: Jönnek, rendelnek, mérnek
Fő konyhai ellenségeink közé tartozik a só, annyira, hogy az egészségvédők nyomására sok kormány is hadat üzent ellene. Az emberek – sajnos – szeretik a sós ételeket: persze, meg is kellett szokniuk, hiszen az olcsó pékáru, a gyenge minőségű pizza, az íztelen éttermi étel szinte törvényszerűen sóval van „feljavítva”.
Ezután viszont már nem kell ahhoz hatósági vizsgálat, hogy kiderüljön, az étel el lett sózva. Japánban Salinity Monitor Spoon néven piacra került egy kanál, amellyel mérni lehet a 60 és 80 °C fok közötti levesek, szószok sótartalmát. A közel hatvan dollárba kerülő eszközt elsősorban magas vérnyomással és más olyan betegségekkel küszködőknek ajánlják, akiknek figyelni kell sóbevitelükre, de legyen csak kicsit olcsóbb; nemsokára ott lesz az egészségvédő aktivisták kezében is!
Ennél is bizalmatlanabb támadásnak érzékelhetik a vendéglátósok a koffeinmérő tesztrudacskák használatát: az eszköz alkalmas annak ellenőrzésére, mennyi a koffein a koffeinmentesnek nevezett kávéban. Na igen, mindent az egészségtudatos vendégért!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >