Magazin: Jön a sörízű alkoholmentes sör
Spanyolország nemcsak sörei minőségének jól érzékelhető javulásával büszkélkedhet az elmúlt 3-4 évben, de azzal is, hogy Európa legnagyobb alkoholmentes sörgyártója és -fogyasztója. Nem csodálkozunk, hogy a spanyol tudósok járnak legkitartóbban a sörfajta eltűnt ízének nyomában.
Köztudott, hogy a nulla alkoholtartalmú sörök nem ugyanazt az ízélményt nyújtják, mint hagyományos változataik (de még a light sörök sem), és az olyan, ozmózissal alkoholmentesített fajták, mint például a Clausthaler sem emelkednek ki sokkal az átlagból. Az ibériai ország kutatói a fordított ozmózis folyamatára építik elképzeléseiket: a „normál” sörből nyernek ki alkoholt nem tartalmazó anyagokat, aromákat és ízeket, a keletkező gázt pedig kondenzált formában az alkoholmentes sörhöz adják. A vakteszteléskor a megkérdezettek 90 százaléka azt mondta, az új ital sokkal jobban hasonlít a valódi sörre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >