Magazin: Jön a sörízű alkoholmentes sör
Spanyolország nemcsak sörei minőségének jól érzékelhető javulásával büszkélkedhet az elmúlt 3-4 évben, de azzal is, hogy Európa legnagyobb alkoholmentes sörgyártója és -fogyasztója. Nem csodálkozunk, hogy a spanyol tudósok járnak legkitartóbban a sörfajta eltűnt ízének nyomában.
Köztudott, hogy a nulla alkoholtartalmú sörök nem ugyanazt az ízélményt nyújtják, mint hagyományos változataik (de még a light sörök sem), és az olyan, ozmózissal alkoholmentesített fajták, mint például a Clausthaler sem emelkednek ki sokkal az átlagból. Az ibériai ország kutatói a fordított ozmózis folyamatára építik elképzeléseiket: a „normál” sörből nyernek ki alkoholt nem tartalmazó anyagokat, aromákat és ízeket, a keletkező gázt pedig kondenzált formában az alkoholmentes sörhöz adják. A vakteszteléskor a megkérdezettek 90 százaléka azt mondta, az új ital sokkal jobban hasonlít a valódi sörre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >