Magazin: Jön a sörízű alkoholmentes sör
Spanyolország nemcsak sörei minőségének jól érzékelhető javulásával büszkélkedhet az elmúlt 3-4 évben, de azzal is, hogy Európa legnagyobb alkoholmentes sörgyártója és -fogyasztója. Nem csodálkozunk, hogy a spanyol tudósok járnak legkitartóbban a sörfajta eltűnt ízének nyomában.
Köztudott, hogy a nulla alkoholtartalmú sörök nem ugyanazt az ízélményt nyújtják, mint hagyományos változataik (de még a light sörök sem), és az olyan, ozmózissal alkoholmentesített fajták, mint például a Clausthaler sem emelkednek ki sokkal az átlagból. Az ibériai ország kutatói a fordított ozmózis folyamatára építik elképzeléseiket: a „normál” sörből nyernek ki alkoholt nem tartalmazó anyagokat, aromákat és ízeket, a keletkező gázt pedig kondenzált formában az alkoholmentes sörhöz adják. A vakteszteléskor a megkérdezettek 90 százaléka azt mondta, az új ital sokkal jobban hasonlít a valódi sörre.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >