Magazin: Jöhetnek a különleges igények!
Örömteli újdonság: mind több hazai étterem szakácsai értenek a tengeri halakhoz. Múlóban a képzés hiányosságai miatti bizonytalanság, az obligát lazac után a séfek egyre bátrabban nyúlnak a fehér húsú friss termékekhez, például a tengeri süllőhöz, aranydurbincshoz, tőkehalhoz, vagy éppen a lepényhalhoz. Elkel persze néha a segítség: a tengeri termékek importjával foglalkozó PLP Seafood Kft. nemcsak az elkészítéshez nyújt útmutatót – hétvégén még kóstolókat is szerveznek –, de tárolási és előkészítési szaktanácsokat is adnak a cég szakemberei.
A „gyakorlott” séfek már korán reggel ajánlatot kérnek aznapi menüjükhöz, de jönnek különleges igényekkel is; nemhogy filézve, vagy kockára vágva kérik a halat, de adagolva, egyenként lecsomagolva, fölcímkézve rendelik azt, mert így megspórolnak egy hentest. A budaörsi halpiac 400-féle termékének háromnegyede vadon fogott áru, így a végleges kínálatot a tenger istenei is alakítják, de arra a partnerre, aki előre jelzi az igényeit, kiemelten figyelnek a PLP képviselői a norvég, dán, francia, spanyol, görög, olasz, belga halárveréseken. Ma már nem okoz gondot a Nobu sashimi minőségű tonhaligénye sem, mert a Seafood külön erre a célra beszerzett egy nálunk egyébként csak a szaporítóanyagok tárolására használt, speciális, mínusz 70 fokos hideg előállítására képes szuper fagyasztóládát!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Meglepetés a nemzetközi szállodaláncok rangsorában: a nagy nevek alulteljesítettek
A nemzetközi szállodaláncok között végzett felmérésben meglepő eredmények születtek, amelyek…
Tovább olvasom >Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >