Magazin: Itt a hidegkomlózott Dreher
Az átlagfogyasztó 10-15 éve jószerével azt sem tudta, mi adja a sör keserű ízét, ma viszont az igényesebb sörivók számára már hívószó a komló, a sörfőzdékben pedig a termékfejlesztés egyik fő iránya a speciális komló(k) használata. A sör világában nem újdonság, hogy a komlóval már a kész italt ízesítik – ez a hidegkomlózás –, de a lágerek gyártásakor ritkán alkalmazzák ezt a módszert.
A kézműves sörök egyre népszerűbbé válására válaszolva itthon a legnagyobbak közül a kesztyűt elsőként felvevő Dreher a tanksör után újabb innovációval követi a trendeket: hidegkomlós eljárással készülő csapolt és palackozott, illetve dobozos italt visz július közepétől a piacra. A klasszikus Dreher sört a komlóágyúnak nevezett berendezésben (képünkön) egy speciális komlókészítménnyel cirkuláltatják – amelynek származását és fajtáját üzleti titokként kezelik –, a 4,5 százalék alkoholtartalmú termék az aromakioldási folyamat végén kerül szűrésre és fejtésre. Ára a tervek szerint nem lesz magasabb, mint a hagyományos Dreheré.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Júniusban lassult a termelői árak éves csökkenése Németországban
Németországban a termelői árak 1,6 százalékkal csökkentek júniusban az egy…
Tovább olvasom >Ügyfélszolgálati központot nyitott a Fressnapf-csoport Pécsen
Ügyfélszolgálati központot nyitott Pécsen a hobbiállat-eledelek és -felszerelések forgalmazásával foglalkozó…
Tovább olvasom >A DHL duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a Hungaroringre, a Forma 1®-es hétvégére
A DHL és a Forma-1® már Mogyoródon van, a július…
Tovább olvasom >