Magazin: Itt a hidegkomlózott Dreher
Az átlagfogyasztó 10-15 éve jószerével azt sem tudta, mi adja a sör keserű ízét, ma viszont az igényesebb sörivók számára már hívószó a komló, a sörfőzdékben pedig a termékfejlesztés egyik fő iránya a speciális komló(k) használata. A sör világában nem újdonság, hogy a komlóval már a kész italt ízesítik – ez a hidegkomlózás –, de a lágerek gyártásakor ritkán alkalmazzák ezt a módszert.
A kézműves sörök egyre népszerűbbé válására válaszolva itthon a legnagyobbak közül a kesztyűt elsőként felvevő Dreher a tanksör után újabb innovációval követi a trendeket: hidegkomlós eljárással készülő csapolt és palackozott, illetve dobozos italt visz július közepétől a piacra. A klasszikus Dreher sört a komlóágyúnak nevezett berendezésben (képünkön) egy speciális komlókészítménnyel cirkuláltatják – amelynek származását és fajtáját üzleti titokként kezelik –, a 4,5 százalék alkoholtartalmú termék az aromakioldási folyamat végén kerül szűrésre és fejtésre. Ára a tervek szerint nem lesz magasabb, mint a hagyományos Dreheré.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban
Gyorsult az euróövezet gazdasági teljesítményének növekedése júniusban az S&P Global…
Tovább olvasom >Így változnak a gyógyszerárak: árkorlátozást vezetett be a kormány
Július 1-jétől életbe lépett a Nemzetgazdasági Minisztérium gyógyszerekre vonatkozó árkorlátozása,…
Tovább olvasom >33 milliárd forint maradt a MOHU-nál a visszaváltatlan palackok után – de nem profitálhatnak belőle
A 2024-es év első felében közel 33 milliárd forint bevétele…
Tovább olvasom >