Magazin: Ipartestületi gálavacsora 2013, III.

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 12. 16. 11:25

Gundel Károly munkásságának ajánlotta idei gálaestjét is a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, amelyet november 30-án rendeztek meg Mezőkövesden, a Balneo Hotel Zsóriban. A rangos eseményen a Gundelek korát idéző ételeket párban készítették el az elmúlt évtizedek és a jelen meghatározó séfjei, akik közül decemberi számunkban hárman beszéltek a rendezvény előkészületeinek élményeiről. Ezekből a beszélgetésekből készült rövid sorozatunk.

Mi újítjuk meg először!

Andrész Zoltán, cukrászmester, Andrész Cukrászda

Magazin Ipartestuleti galavacsora 2013, III.Megtiszteltetésnek vettem a meghívást; egy cukrász számára, legyen bármilyen ismert vagy sikeres saját területén, mindenképpen különleges élmény a szakács szakma nagyjaival közös célért dolgozni. Azért is örültem, hogy a szervezők megkerestek, mert még nem vettem részt hasonló projektben. A látványos eredményeimet eddig inkább a fagylaltok hozták, tányérdesszertet még nem készítettem, de senior párommal, Kovács Sándorral gond nélkül terveztük meg a modern trendekhez igazított Gundel-palacsintát – a végső változathoz mindketten hozzáadtuk elképzeléseinket. Gondolkodtunk korabeli süteményekből összeállított desszertben is, végül azonban úgy döntöttünk, a palacsinta találóbb és jobban „formálható”, sőt bizonyos értelemben különlegesebb is, hiszen Magyarországon kevesen művelik igazán jól a tányérdesszert műfaját, itt tehát lehet eredetibbet alkotni. A mi torta formájúra készülő édességünk a mai elvárások szerint ropogós elemet is tartalmaz, ez esetben a dekoráció lesz ilyen, és vaníliafagylaltot adunk mellé – végül ezt választottuk a diós helyett. Sajnos a cukrászdámban aligha tudom felvenni a kínálatba a tudomásom szerint először megreformált Gundel-palacsintát, minthogy meleg fogásról van szó, de hát nem is ilyesmi a célja mostani munkánknak, hanem a gálaest vendégeinek az elégedettsége.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink