Magazin: Ipartestületi gálavacsora 2013, I.
Gundel Károly munkásságának ajánlotta idei gálaestjét is a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, amelyet november 30-án rendeztek meg Mezőkövesden, a Balneo Hotel Zsóriban. A rangos eseményen a Gundelek korát idéző ételeket párban készítették el az elmúlt évtizedek és a jelen meghatározó séfjei, akik közül decemberi számunkban hárman beszéltek a rendezvény előkészületeinek élményeiről. Ezekből a beszélgetésekből készült rövid sorozatunk.
A vendégek majd értékelik!
Garaczi János, konyhafőnök – Tanyacsárd:
A korábbi ipartestületi gálavacsorákon eddig vendégként vettem részt, és persze a mostanit várom a legnagyobb izgalommal; szeretek főzni – erről is szólt az életem elmúlt 52 éve. Megtiszteltetés, hogy beválasztottak a seniorok „csapatába” egy ilyen rendezvényen, ahol a Gundel névhez kell mindannyiunknak felnőnünk. És ha az ő szellemében főzünk, akkor ezen a vacsorán – hangozzon bármilyen közhelyszerűen is – a tradíciók és a megújulás találkozik. Én a munkámban mindig mindkettőt egyformán szem előtt tartottam; úgy gondolom, a gyökereinket nem szabad, és nem is lehet kitörölni, ugyanakkor ha nem alkalmazkodunk a fejlődéshez, nincs esélyünk a sikerre. A pályafutásom során jól be tudtam határolni a 15-20 évenkénti megújulásokat, és a Tanyacsárda vezetésekor is ebből a gondolatból merítettem.
Örülök, hogy partnerként Rácz Ferit sorsolták mellém, nemcsak, hogy sokat dolgoztunk együtt, de nagyon hasonlóak az elképzeléseink is. Az általunk készített fogás kiválasztását egy kis kutatómunka előzte meg: annak néztünk utána, milyen ételeket szolgáltak fel Gundel Károly idejében a fogadásokon. Van a fogásnak olyan eleme is, amit most csinálok először, de bízom benne, hogy hibamentes lesz. A vendégek majd úgyis megmondják!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >