Ikon étterem
Szerencsésen találkozott össze tulajdonos és séf a debreceni Ikon gasztronómiai koncepciójának megteremtésekor. Kettejük, valamint egy húszéves tapasztalattal rendelkező tervező-kivitelező cég összhangjának eredménye egy sokat ígérő étterem Kelet-Magyarországon. Mindez egy vendéglátóhelyre a munka megkezdésekor még csak nem is emlékeztető helyiségben – ahogy arra az enteriőrt kialakító Coninvest szakértője rámutatott.
A tulajdonos feladta a leckét a cégnek: otthonosságot sugárzó luxuséttermet kért; így kerültek egymás mellé a legmodernebb olasz bútorok, a borfalak és a könyvespolcok. A szoros határidő mellett kialakított egyedi berendezés ergonómiailag is tökéletesre sikeredett – ide várják a hely megálmodói a gasztronómiára érzékeny vendégeket: az „új-gourmand” magyarokat, valamint a városban tanuló külföldi diákokat. A tulajdonos a nouvelle cuisine híve, egy Michelin-csillagos francia étteremből átcsábított konyhafőnökétől (aki ott másfél évet sous séfként dolgozott) egyszerű ételeket kért „jól megcsinálva”. A konyha friss, helyi alapanyagokkal dolgozik, csúcstechnológiát használva. Az italválaszték a helyhez illő: a kínált 120-féle bor 90 százaléka magyar, egy-egy félét csapolnak sörből (DAB) és ciderből.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására,…
Tovább olvasom >Harmadik lett a Tokaji borvidék fenntartható turisztikai projektje egy világversenyen
A természet és táj kategóriában harmadik lett a Tokaji borvidék…
Tovább olvasom >