Ikon étterem
Szerencsésen találkozott össze tulajdonos és séf a debreceni Ikon gasztronómiai koncepciójának megteremtésekor. Kettejük, valamint egy húszéves tapasztalattal rendelkező tervező-kivitelező cég összhangjának eredménye egy sokat ígérő étterem Kelet-Magyarországon. Mindez egy vendéglátóhelyre a munka megkezdésekor még csak nem is emlékeztető helyiségben – ahogy arra az enteriőrt kialakító Coninvest szakértője rámutatott.
A tulajdonos feladta a leckét a cégnek: otthonosságot sugárzó luxuséttermet kért; így kerültek egymás mellé a legmodernebb olasz bútorok, a borfalak és a könyvespolcok. A szoros határidő mellett kialakított egyedi berendezés ergonómiailag is tökéletesre sikeredett – ide várják a hely megálmodói a gasztronómiára érzékeny vendégeket: az „új-gourmand” magyarokat, valamint a városban tanuló külföldi diákokat. A tulajdonos a nouvelle cuisine híve, egy Michelin-csillagos francia étteremből átcsábított konyhafőnökétől (aki ott másfél évet sous séfként dolgozott) egyszerű ételeket kért „jól megcsinálva”. A konyha friss, helyi alapanyagokkal dolgozik, csúcstechnológiát használva. Az italválaszték a helyhez illő: a kínált 120-féle bor 90 százaléka magyar, egy-egy félét csapolnak sörből (DAB) és ciderből.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Meglepetés a nemzetközi szállodaláncok rangsorában: a nagy nevek alulteljesítettek
A nemzetközi szállodaláncok között végzett felmérésben meglepő eredmények születtek, amelyek…
Tovább olvasom >Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >