Magazin: HOVENTA – a szakma legnagyobb rendezvénye

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 10. 08. 12:40

Az idei évben 31. alkalommal megrendezésre kerülő HOVENTA szakkiállítás – amely 2012-ben az egyetlen átfogó hazai szakmai rendezvény – számos újdonsággal várja majd a szálloda-
és vendéglátó-ipari szakembereket a HUNGEXPO Budapesti
Vásárközpontban október 16–18. között.

Ebben az esztendőben egy teljesen új összetételű kiállítási csokor várja majd a kiállítókat, látogatókat. Egy időben 4 szolgáltatási szakkiállítás kerül megrendezésre, a HOVENTA mellett a SERVICE EXPO (üzleti szolgáltatások kiállítása), a BUDAPEST CALLING (nemzetközi call center szakkiállítás) és a BUSINESS TRAVEL SHOW (Magyarország egyetlen hivatásturisztikai kiállítása) kapott helyet.

A 4 kiállítás együttes megrendezésével a kiállítók számára még célzottabb látogatóközönséget tudnak megnyerni a szervezők.

A szálloda- és vendéglátóipar beszállítóinak kínálata mellett igen gazdag szakmai program teszi igazán interaktívvá és vonzóvá a kiállítást. A korábbi évek tapasztalatai alapján módosul a kiállítás nyitva tartása a még hatékonyabb üzleti fórum érdekében: ezúttal három napig tart nyitva a HOVENTA, naponta 10.00–17.00 óráig.

Szakmai konferenciák, előadások gondoskodnak arról, hogy a kiállításra érkező szakemberek az őket érdeklő legaktuálisabb kérdésekben a legfrissebb ismereteket szerezzék meg: lesz Élelmezésvezetők Konferenciája, valamint Business Club.

A szállodaipar számára is előkészítés alatt van egy szakmai konferencia, továbbá ismét a HOVENTA ad helyet az MSZÉSZ Budapest régiós ülésének.

Ezenkívül a kapcsolódó rendezvényeken is lesznek olyan konferenciák, előadások, melyek érdeklődésre tarthatnak számot: például a Service Expóhoz kapcsolódó Versenyelőny a hatékonyságban c. konferencia a Piac és Profit magazin és a Service Expo közös szervezésében.

Interaktív bemutatókon sajátíthatók el a legújabb trendek, szakmai gyakorlatok. Idén a HOVENTA kísérőeseménye lesz a Kreatív Konyha Fórum.

A kiállítás ideje alatt három különböző tematikus nap keretében zajlanak a programok és a látványos főzési bemutatók, melyekhez a hazai szakma legjobbjait kérték fel, és várhatóan egy nemzetközi szinten is sokra tartott, fiatal és nagyon tehetséges brit Michelin-csillagos séf is a vendégek között lesz.

• Első nap az éttermi és szállodai vendéglátásra fókuszálnak,

• második nap a pékségek, cukrászatok területét mutatják be,

• a zárónap pedig a pizzáról, valamint az ital- és kávékultúra világáról szól.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Trade magazin közreműködésével szervez Vendéglátós Vitafórumot a hatósági ellenőrzésekről és a hazai vendéglátás jelenlegi jövőképéről. Kerekasztal formájában két, moderált, közönség előtti vita zajlik – egyrészt az ellenőrzési jogokkal bíró hatóságok képviselőinek, másrészt a hazai vendéglátásban érdekelt különféle szakmai szervezetek vezetőinek részvételével.

Versenyekben sem lesz hiány az idén: a tavalyi sikeres debütálás után ismét a HOVENTA lesz a helyszíne a Giropizza d’Europe régiós döntőjének. A pizzakészítők megmérettetésén kívül pizzakészítési bemutató is várja a látogatókat a Giropizza standján.

A koktélkészítés mesterei a Monin Mixer Bajnokságon mérhetik össze tudásukat. A látványos, időnként show-műsornak is beillő koktélkészítési technikák versenye várhatóan ismét sok érdeklődőt vonz majd a kiállításra.

Bővebb információk a kiállításról és programjairól: www.hoventa.hu

Kapcsolódó cikkeink