Magazin: HOVENTA – a szakma legnagyobb rendezvénye
Az idei évben 31. alkalommal megrendezésre kerülő HOVENTA szakkiállítás – amely 2012-ben az egyetlen átfogó hazai szakmai rendezvény – számos újdonsággal várja majd a szálloda-
és vendéglátó-ipari szakembereket a HUNGEXPO Budapesti
Vásárközpontban október 16–18. között.
Ebben az esztendőben egy teljesen új összetételű kiállítási csokor várja majd a kiállítókat, látogatókat. Egy időben 4 szolgáltatási szakkiállítás kerül megrendezésre, a HOVENTA mellett a SERVICE EXPO (üzleti szolgáltatások kiállítása), a BUDAPEST CALLING (nemzetközi call center szakkiállítás) és a BUSINESS TRAVEL SHOW (Magyarország egyetlen hivatásturisztikai kiállítása) kapott helyet.
A 4 kiállítás együttes megrendezésével a kiállítók számára még célzottabb látogatóközönséget tudnak megnyerni a szervezők.
A szálloda- és vendéglátóipar beszállítóinak kínálata mellett igen gazdag szakmai program teszi igazán interaktívvá és vonzóvá a kiállítást. A korábbi évek tapasztalatai alapján módosul a kiállítás nyitva tartása a még hatékonyabb üzleti fórum érdekében: ezúttal három napig tart nyitva a HOVENTA, naponta 10.00–17.00 óráig.
Szakmai konferenciák, előadások gondoskodnak arról, hogy a kiállításra érkező szakemberek az őket érdeklő legaktuálisabb kérdésekben a legfrissebb ismereteket szerezzék meg: lesz Élelmezésvezetők Konferenciája, valamint Business Club.
A szállodaipar számára is előkészítés alatt van egy szakmai konferencia, továbbá ismét a HOVENTA ad helyet az MSZÉSZ Budapest régiós ülésének.
Ezenkívül a kapcsolódó rendezvényeken is lesznek olyan konferenciák, előadások, melyek érdeklődésre tarthatnak számot: például a Service Expóhoz kapcsolódó Versenyelőny a hatékonyságban c. konferencia a Piac és Profit magazin és a Service Expo közös szervezésében.
Interaktív bemutatókon sajátíthatók el a legújabb trendek, szakmai gyakorlatok. Idén a HOVENTA kísérőeseménye lesz a Kreatív Konyha Fórum.
A kiállítás ideje alatt három különböző tematikus nap keretében zajlanak a programok és a látványos főzési bemutatók, melyekhez a hazai szakma legjobbjait kérték fel, és várhatóan egy nemzetközi szinten is sokra tartott, fiatal és nagyon tehetséges brit Michelin-csillagos séf is a vendégek között lesz.
• Első nap az éttermi és szállodai vendéglátásra fókuszálnak,
• második nap a pékségek, cukrászatok területét mutatják be,
• a zárónap pedig a pizzáról, valamint az ital- és kávékultúra világáról szól.
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Trade magazin közreműködésével szervez Vendéglátós Vitafórumot a hatósági ellenőrzésekről és a hazai vendéglátás jelenlegi jövőképéről. Kerekasztal formájában két, moderált, közönség előtti vita zajlik – egyrészt az ellenőrzési jogokkal bíró hatóságok képviselőinek, másrészt a hazai vendéglátásban érdekelt különféle szakmai szervezetek vezetőinek részvételével.
Versenyekben sem lesz hiány az idén: a tavalyi sikeres debütálás után ismét a HOVENTA lesz a helyszíne a Giropizza d’Europe régiós döntőjének. A pizzakészítők megmérettetésén kívül pizzakészítési bemutató is várja a látogatókat a Giropizza standján.
A koktélkészítés mesterei a Monin Mixer Bajnokságon mérhetik össze tudásukat. A látványos, időnként show-műsornak is beillő koktélkészítési technikák versenye várhatóan ismét sok érdeklődőt vonz majd a kiállításra.
Bővebb információk a kiállításról és programjairól: www.hoventa.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Protechtor Future Summit: A gazdasági-politikai szakértők már az összeomlást várják, a cégvezérek körében viszont töretlen az optimizmus
Klímaváltozás, járványok, erőforráshiány, biztonsági fenyegetések – válságok mindig is voltak,…
Tovább olvasom >Itt van most Európa legolcsóbb karácsonyi vására
Az erdélyi Nagyszeben karácsonyi vására mára Európa egyik legkedveltebb adventi…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >