Magazin: Hogyan ne grillezz
A végsőkig kerüld el a folyékony gyújtók használatát! Jobb, ha úgy készülsz a begyújtáshoz, mintha tábortüzet raknál.
Ne kezdd a sütést a grillező előmelegítése nélkül!
Ne használd a faszenes grillt, amíg a szén nem ér el egy állandó hőmérsékletet, mert nem tudod majd kézben tartani a sütés folyamatát, és ízeket veszíthetsz. Az az ideális, amikor az izzó szenet már vékony szürke hamuréteg borítja. Óvakodj a túlfűtéstől!
Ne emelgesd túl gyakran a sütő fedelét! Ha gázzal grillezel, ez minden egyes alkalommal hűti a sütőteredet, ha szénnel, akkor a kelleténél jobban fűti. A szellőzőnyílások nemcsak dekorációs célból vannak a grillezőn, ki kell tapasztalni hatásukat.
Ne használj túl nagy lángot, nem igaz, hogy jót tesz az ételnek. Ha a sütődben komolyan fel-fellángol a tűz, vagy a szénből, gázból vagy az oxigénből vegyél vissza.
Ne rakd túl korán a bbq-szószt az ételre – annak attól nem lesz jobb az íze, de a szósz megkeseredhet.
A grillezett húst ne tedd rögtön a vendég tányérjába, hagyd pár percet pihenni. Ha úgy érzed, kihűlt, oldalanként 30-30 másodpercre még visszateheted a rácsra.
A tűz nem old meg mindent helyetted: a grillrácsokat tisztítás nélkül ne használd!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >