Magazin: Hogyan ne grillezz
A végsőkig kerüld el a folyékony gyújtók használatát! Jobb, ha úgy készülsz a begyújtáshoz, mintha tábortüzet raknál.
Ne kezdd a sütést a grillező előmelegítése nélkül!
Ne használd a faszenes grillt, amíg a szén nem ér el egy állandó hőmérsékletet, mert nem tudod majd kézben tartani a sütés folyamatát, és ízeket veszíthetsz. Az az ideális, amikor az izzó szenet már vékony szürke hamuréteg borítja. Óvakodj a túlfűtéstől!
Ne emelgesd túl gyakran a sütő fedelét! Ha gázzal grillezel, ez minden egyes alkalommal hűti a sütőteredet, ha szénnel, akkor a kelleténél jobban fűti. A szellőzőnyílások nemcsak dekorációs célból vannak a grillezőn, ki kell tapasztalni hatásukat.
Ne használj túl nagy lángot, nem igaz, hogy jót tesz az ételnek. Ha a sütődben komolyan fel-fellángol a tűz, vagy a szénből, gázból vagy az oxigénből vegyél vissza.
Ne rakd túl korán a bbq-szószt az ételre – annak attól nem lesz jobb az íze, de a szósz megkeseredhet.
A grillezett húst ne tedd rögtön a vendég tányérjába, hagyd pár percet pihenni. Ha úgy érzed, kihűlt, oldalanként 30-30 másodpercre még visszateheted a rácsra.
A tűz nem old meg mindent helyetted: a grillrácsokat tisztítás nélkül ne használd!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MTÜ: ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek
December 4-ig pályázhatnak egymillió forintos támogatásra azok a vidéki éttermek,…
Tovább olvasom >Rekord számú vendégmegkeresést kezeltek a Tourinform irodák az idei év első három negyedévében
A Tourinform irodák idén szeptemberig több mint 1,5 millió vendégmegkeresést…
Tovább olvasom >Csillagos csiga
Leveles tésztába göngyölt, karamellizált fahéjjal és almával készített csigájával egy…
Tovább olvasom >