Magazin: Hírek a tenger felől
Még mondja valaki, hogy a magyarok nem lelkesednek a halért! A Budaörsi Halpiac mind jobban érzékelhető sikere ennek az ellenkezőjét látszik alátámasztani. Ahogy arról már beszámoltunk, az üzlet és a mellette nyílt Dokk büfének csak egyik erőssége a kiváló minőségű, mindig friss alapanyag: hogy a különleges halak és a tenger gyümölcsei el is jussanak a vendéglátásba, és a séfek a legszakszerűbben tudják feldolgozni azokat, abban óriási szerepe van Palotás Péter tulajdonosnak, aki szakácsként is a tengeri halak ismert specialistája.
Kollégái előszeretettel jönnek hozzá, nemcsak árut válogatni, de a Dokk asztalainál az sem ritka, hogy ismert séfek csoportjával találkozik az ember, akik legtöbbször ebéd közben beszélik meg elképzeléseiket a pillanatnyi „felhozatalról”. Nemcsak a helybeliek járnak ide egy-egy hétvégi nassolásra; a korábbi tapasztalatok, a méltatás vagy éppen a halhoz hasonlóan mindig friss honlap és Facebook-oldal messziről is vonzza a vendégeket. Nem csoda hát, hogy 2 hónappal a Dokk nyitása után már növelni kellett a büfé alapterületét, a tervekben pedig szerepel annak fedetté alakítása, és ezzel együtt a nyitva tartási idő meghosszabbítása. És ha már a fejlesztésekről beszéltünk: a vállalkozás weblapja elnyerte végleges formáját – újdonság, hogy a szakma képviselői ezután a gasztro-kategóriába regisztrálhatnak, így direktben a honlapról is rendelhetnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >