Magazin: Hírek a tenger felől
Még mondja valaki, hogy a magyarok nem lelkesednek a halért! A Budaörsi Halpiac mind jobban érzékelhető sikere ennek az ellenkezőjét látszik alátámasztani. Ahogy arról már beszámoltunk, az üzlet és a mellette nyílt Dokk büfének csak egyik erőssége a kiváló minőségű, mindig friss alapanyag: hogy a különleges halak és a tenger gyümölcsei el is jussanak a vendéglátásba, és a séfek a legszakszerűbben tudják feldolgozni azokat, abban óriási szerepe van Palotás Péter tulajdonosnak, aki szakácsként is a tengeri halak ismert specialistája.
Kollégái előszeretettel jönnek hozzá, nemcsak árut válogatni, de a Dokk asztalainál az sem ritka, hogy ismert séfek csoportjával találkozik az ember, akik legtöbbször ebéd közben beszélik meg elképzeléseiket a pillanatnyi „felhozatalról”. Nemcsak a helybeliek járnak ide egy-egy hétvégi nassolásra; a korábbi tapasztalatok, a méltatás vagy éppen a halhoz hasonlóan mindig friss honlap és Facebook-oldal messziről is vonzza a vendégeket. Nem csoda hát, hogy 2 hónappal a Dokk nyitása után már növelni kellett a büfé alapterületét, a tervekben pedig szerepel annak fedetté alakítása, és ezzel együtt a nyitva tartási idő meghosszabbítása. És ha már a fejlesztésekről beszéltünk: a vállalkozás weblapja elnyerte végleges formáját – újdonság, hogy a szakma képviselői ezután a gasztro-kategóriába regisztrálhatnak, így direktben a honlapról is rendelhetnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >