Magazin: Hírek a tenger felől
Még mondja valaki, hogy a magyarok nem lelkesednek a halért! A Budaörsi Halpiac mind jobban érzékelhető sikere ennek az ellenkezőjét látszik alátámasztani. Ahogy arról már beszámoltunk, az üzlet és a mellette nyílt Dokk büfének csak egyik erőssége a kiváló minőségű, mindig friss alapanyag: hogy a különleges halak és a tenger gyümölcsei el is jussanak a vendéglátásba, és a séfek a legszakszerűbben tudják feldolgozni azokat, abban óriási szerepe van Palotás Péter tulajdonosnak, aki szakácsként is a tengeri halak ismert specialistája.
Kollégái előszeretettel jönnek hozzá, nemcsak árut válogatni, de a Dokk asztalainál az sem ritka, hogy ismert séfek csoportjával találkozik az ember, akik legtöbbször ebéd közben beszélik meg elképzeléseiket a pillanatnyi „felhozatalról”. Nemcsak a helybeliek járnak ide egy-egy hétvégi nassolásra; a korábbi tapasztalatok, a méltatás vagy éppen a halhoz hasonlóan mindig friss honlap és Facebook-oldal messziről is vonzza a vendégeket. Nem csoda hát, hogy 2 hónappal a Dokk nyitása után már növelni kellett a büfé alapterületét, a tervekben pedig szerepel annak fedetté alakítása, és ezzel együtt a nyitva tartási idő meghosszabbítása. És ha már a fejlesztésekről beszéltünk: a vállalkozás weblapja elnyerte végleges formáját – újdonság, hogy a szakma képviselői ezután a gasztro-kategóriába regisztrálhatnak, így direktben a honlapról is rendelhetnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Meglepetés a nemzetközi szállodaláncok rangsorában: a nagy nevek alulteljesítettek
A nemzetközi szállodaláncok között végzett felmérésben meglepő eredmények születtek, amelyek…
Tovább olvasom >Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >