Magazin: Hamis a marha!
Kóstolta már Ön a japán Kobe marhahúst? Ezek szerint már volt szerencséje látni Japánt! Mert ha úgy gondolja, hogy a világ más tájain ehetett ebből az ínyencségből, akkor Önt becsapták.
Mint ahogy amerikai állampolgárok tízezreit csapják be nap mint nap – legalábbis ezt állítja a Forbes magazin – azokon a vendéglátóhelyeken, ahol kiírják a Kobe nevet. Az ok: Japán 2010 óta nem engedélyezi ennek az eredetvédett termékének a kivitelét, az USA törvényhozása pedig nem ismeri el, és nem védi a nevet. Az eredeti marhahús csak a Hyogo tartományban (ennek fővárosa Kobe) nevelt marhából származhat, és bárhol értékesítik (legyen szó élelmiszerüzletről vagy étteremről, de mindenképpen Ázsiában), egy tízjegyű szám igazolja származását. Azaz a New Yorkban 40 dollárét vett Kobe burgernek valójában kevés köze lehet Kobe-hez, legfeljebb az amerikaiak tiszteletét láthatjuk benne az igazi különlegesség iránt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Halkonzerves doboz, mint a tengerparti művészet tökéletes médiuma – A nap képe
Eredeti, autentikus és feltehetően túl sokba sem kerülhet.
Tovább olvasom >9 kg ramen 2 perc alatt – A nap videója
Evőversenyt nézünk, bizonyos fenntartásokkal…
Tovább olvasom >Csütörtöktől fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Elsősorban a hazai turistákra, valamint a környező országokból érkező vendégekre…
Tovább olvasom >