Magazin: Hamis a marha!
Kóstolta már Ön a japán Kobe marhahúst? Ezek szerint már volt szerencséje látni Japánt! Mert ha úgy gondolja, hogy a világ más tájain ehetett ebből az ínyencségből, akkor Önt becsapták.
Mint ahogy amerikai állampolgárok tízezreit csapják be nap mint nap – legalábbis ezt állítja a Forbes magazin – azokon a vendéglátóhelyeken, ahol kiírják a Kobe nevet. Az ok: Japán 2010 óta nem engedélyezi ennek az eredetvédett termékének a kivitelét, az USA törvényhozása pedig nem ismeri el, és nem védi a nevet. Az eredeti marhahús csak a Hyogo tartományban (ennek fővárosa Kobe) nevelt marhából származhat, és bárhol értékesítik (legyen szó élelmiszerüzletről vagy étteremről, de mindenképpen Ázsiában), egy tízjegyű szám igazolja származását. Azaz a New Yorkban 40 dollárét vett Kobe burgernek valójában kevés köze lehet Kobe-hez, legfeljebb az amerikaiak tiszteletét láthatjuk benne az igazi különlegesség iránt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >