Magazin: Gyümölcsös és gyümölcsös ízesítésű
Lapjainkon gyakran említjük a gyümölcsös és a gyümölcsös ízesítésű söröket – had’ magyarázzuk most el a különbséget. A gyümölcsös söröket egész gyümölccsel vagy természetes gyümölcslével érlelik együtt, az utóbbiakat utólag ízesítik. A gyümölcs hozzáadása a sörhöz az erjesztési folyamat elején újra beindítja, vagy fokozza az alkoholos fermentációt, mivel a vadélesztő erjeszteni kezdi a gyümölcscukrot. És itt nem is mindig ér véget a különleges ízek előállításának varázslata: ezeket a söröket is szokták más sörökkel is házasítani. Egyik kedvencünkként bátran ajánljuk a 6 százalékos meggyes barna ale-t, a Liefmans Cuvée Brut-t, melynek alapjául az évekig érlelt kelet-flamand barna sör (oud bruin) szolgál. Ez több mint egy évet tölt el meggyágyon, mielőtt a a Goudenband barna sör különböző évjárataival kevernék.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor…
Tovább olvasom >