Magazin: Gyümölcsös és gyümölcsös ízesítésű
Lapjainkon gyakran említjük a gyümölcsös és a gyümölcsös ízesítésű söröket – had’ magyarázzuk most el a különbséget. A gyümölcsös söröket egész gyümölccsel vagy természetes gyümölcslével érlelik együtt, az utóbbiakat utólag ízesítik. A gyümölcs hozzáadása a sörhöz az erjesztési folyamat elején újra beindítja, vagy fokozza az alkoholos fermentációt, mivel a vadélesztő erjeszteni kezdi a gyümölcscukrot. És itt nem is mindig ér véget a különleges ízek előállításának varázslata: ezeket a söröket is szokták más sörökkel is házasítani. Egyik kedvencünkként bátran ajánljuk a 6 százalékos meggyes barna ale-t, a Liefmans Cuvée Brut-t, melynek alapjául az évekig érlelt kelet-flamand barna sör (oud bruin) szolgál. Ez több mint egy évet tölt el meggyágyon, mielőtt a a Goudenband barna sör különböző évjárataival kevernék.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >