Magazin: Gyümölcsös és gyümölcsös ízesítésű

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 08. 31. 10:23

Lapjainkon gyakran említjük a gyümölcsös és a gyümölcsös ízesítésű söröket – had’ magyarázzuk most el a különbséget. A gyümölcsös söröket egész gyümölccsel vagy természetes gyümölcslével érlelik együtt, az utóbbiakat utólag ízesítik. A gyümölcs hozzáadása a sörhöz az erjesztési folyamat elején újra beindítja, vagy fokozza az alkoholos fermentációt, mivel a vadélesztő erjeszteni kezdi a gyümölcscukrot. És itt nem is mindig ér véget a különleges ízek előállításának varázslata: ezeket a söröket is szokták más sörökkel is házasítani. Egyik kedvencünkként bátran ajánljuk a 6 százalékos meggyes barna ale-t, a Liefmans Cuvée Brut-t, melynek alapjául az évekig érlelt kelet-flamand barna sör (oud bruin) szolgál. Ez több mint egy évet tölt el meggyágyon, mielőtt a a Goudenband barna sör különböző évjárataival kevernék.

Kapcsolódó cikkeink