Magazin: Füstöl az új generáció – Egy sikerséf a grillezésről
A sütés szabadtűzön ősi ösztön, nincs férfi, aki 35–45 éves kora között ne ismerné fel magában ennek igényét – állítja Pataky Péter, a debreceni Ikon étterem séfje, aki beszélgetésünk idején pont egy grillvasárnapot szervezett üzletükben. – Ám amíg az elmúlt évtizedekben az éttermekben és a kertekben flekken, steak, kolbász és hal került a rácsra, ma Magyarországra is elértek a modern grilleszközök, amelyek megnyitották az utat az új sütési technikák alkalmazása, a kísérletezés felé. Smokereket használunk, amelyek segítségével 110 °C-on 10-12 órán keresztül indirekt hőkezeléssel sütjük a húst. Ezen én tarjából, lapockából készítem a pulled porkot, a marhaszegy, a sertésoldalas elkészítéséhez is a low and slow a legjobb módszer.
Divat a gyümölcsök és zöldségek grillezése, de hogy egy szakács mit készít közülük, sokszor csak a véletlenen múlik.
Kapcsolódó cikkeink
Megindult a grillszezon: több mint 300 grill- és bográcstermék érhető el a Kifli.hu-n
Májusban a változatos időjárás ellenére is berobbant a grillszezon: a…
Tovább olvasom >Kert & grill – szezonális lendület az Auchannál
A COVID óta a kertészkedés és a szabadtéri tevékenységek reneszánszukat…
Tovább olvasom >Erősen indul a grillszezon a Lidlnél
A Lidl Magyarország több mint 60 típusú és ízesítésű frisshússal és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az utazás jövője: mesterséges intelligencia válthatja le az utazási irodákat
A turizmus világszerte robbanásszerűen növekszik, különösen Ázsiában, ahol a bővülő…
Tovább olvasom >Filmvetítéssel és késő esti nyitvatartással is várják a fővárosi fürdők nyáron a közönséget
Az iskolai nyári szünet kezdetével változatos programokkal várják a vendégeket…
Tovább olvasom >Cukrász Szakmai Nap 2025
A Magyar Cukrász Ipartestület május 5-én tartotta meg hagyományos tavaszi…
Tovább olvasom >