Magazin: Füstöl az új generáció – Egy sikerséf a grillezésről
A sütés szabadtűzön ősi ösztön, nincs férfi, aki 35–45 éves kora között ne ismerné fel magában ennek igényét – állítja Pataky Péter, a debreceni Ikon étterem séfje, aki beszélgetésünk idején pont egy grillvasárnapot szervezett üzletükben. – Ám amíg az elmúlt évtizedekben az éttermekben és a kertekben flekken, steak, kolbász és hal került a rácsra, ma Magyarországra is elértek a modern grilleszközök, amelyek megnyitották az utat az új sütési technikák alkalmazása, a kísérletezés felé. Smokereket használunk, amelyek segítségével 110 °C-on 10-12 órán keresztül indirekt hőkezeléssel sütjük a húst. Ezen én tarjából, lapockából készítem a pulled porkot, a marhaszegy, a sertésoldalas elkészítéséhez is a low and slow a legjobb módszer.
Divat a gyümölcsök és zöldségek grillezése, de hogy egy szakács mit készít közülük, sokszor csak a véletlenen múlik.
Kapcsolódó cikkeink
Grillbarát ezermesterek – A nap videója
Kreatív és szellemes megoldások otthoni grillezésre. A videóért katt a…
Tovább olvasom >Öt most érő gyümölcs, amit érdemes baconnel megkóstolni
Az ellentétek vonzzák egymást – mondja a régi igazság, és…
Tovább olvasom >Ha nyár, akkor grillezés! – Tippek a tökéletes kerti sütögetéshez
A nagy hőségben az étkezéseink is teljesen megváltoznak: a friss…
Tovább olvasom >További cikkeink
MTÜ: ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek
December 4-ig pályázhatnak egymillió forintos támogatásra azok a vidéki éttermek,…
Tovább olvasom >Rekord számú vendégmegkeresést kezeltek a Tourinform irodák az idei év első három negyedévében
A Tourinform irodák idén szeptemberig több mint 1,5 millió vendégmegkeresést…
Tovább olvasom >Csillagos csiga
Leveles tésztába göngyölt, karamellizált fahéjjal és almával készített csigájával egy…
Tovább olvasom >