Magazin: Fura érveléssel
A Magyar Közétkeztetők Szövetsége a rántott hús, a túrógombóc, a szalámiféleségek eltűnésével fenyegeti a közvéleményt, amennyiben a közétkeztetés reformját érintő rendelet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által vitára bocsátott formájában lép életbe. Bár ezekkel az ételekkel nem túl gyakran találkozunk a hazai menzákon, az MKSZ szerint ezek olaj-, só- vagy zsírtartalmuk miatt nem lesznek adhatók a közétkeztetésben. Nehéz elfogadni azt az érvelést is, hogy a tradicionális magyar konyha ízei és ételei egészségvédő intézkedések miatt kerülhetnek le az étlapokról, mint ahogy azzal sem értünk egyet, hogy a gyermekek ízlésvilága egyáltalán nem találkozik a rendelettervezetben megfogalmazott egészséges ételekével. Különösen nem a közelmúltban végzett vizsgálatok általános eredményeinek tükrében, miszerint a gyermekélelmezésben jelenleg kínált fogások óriási adagokban kerülnek a hulladékba. Annak ellenére, hogy a közétkeztetés ma is nagy üzlet, áprilisi számunkban jelzett félelmeinket látjuk valóra válni a közétkeztetés 70 százalékos drágulásának ígéretét olvasva: ha a gyermekétkeztetés területén olyan szabályok kerülnek kialakításra, amelyek be nem tartása szankciókat vonhat maga után, az ostor csak a rászorultakon csattanhat!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >