Magazin: Fura érveléssel
A Magyar Közétkeztetők Szövetsége a rántott hús, a túrógombóc, a szalámiféleségek eltűnésével fenyegeti a közvéleményt, amennyiben a közétkeztetés reformját érintő rendelet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által vitára bocsátott formájában lép életbe. Bár ezekkel az ételekkel nem túl gyakran találkozunk a hazai menzákon, az MKSZ szerint ezek olaj-, só- vagy zsírtartalmuk miatt nem lesznek adhatók a közétkeztetésben. Nehéz elfogadni azt az érvelést is, hogy a tradicionális magyar konyha ízei és ételei egészségvédő intézkedések miatt kerülhetnek le az étlapokról, mint ahogy azzal sem értünk egyet, hogy a gyermekek ízlésvilága egyáltalán nem találkozik a rendelettervezetben megfogalmazott egészséges ételekével. Különösen nem a közelmúltban végzett vizsgálatok általános eredményeinek tükrében, miszerint a gyermekélelmezésben jelenleg kínált fogások óriási adagokban kerülnek a hulladékba. Annak ellenére, hogy a közétkeztetés ma is nagy üzlet, áprilisi számunkban jelzett félelmeinket látjuk valóra válni a közétkeztetés 70 százalékos drágulásának ígéretét olvasva: ha a gyermekétkeztetés területén olyan szabályok kerülnek kialakításra, amelyek be nem tartása szankciókat vonhat maga után, az ostor csak a rászorultakon csattanhat!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására,…
Tovább olvasom >Harmadik lett a Tokaji borvidék fenntartható turisztikai projektje egy világversenyen
A természet és táj kategóriában harmadik lett a Tokaji borvidék…
Tovább olvasom >