Magazin: Frisskomlós sör a magyar piacon
Sikeres termékfejlesztésnek bizonyulhattak a Dreher speciálisan komlózott változatai: a márkát forgalmazó Dreher Sörgyárak piacra vitte a cég egyik mainstream
márkájának, a Kozelnek is egy olyan új fajtáját, amit a sörgyártásban ma egyre nagyobb hangsúllyal bíró, karakteres fajtáinak variálásával trendet teremtő komlóval tettek különlegessé.
Mint tudott, a sörgyártás során a komlótobozokat (ami a növény virágzata) általában csak szárított, illetve úgynevezett pelletált allapotban használják fel. A szüret idején azonban alkalom nyílik az ital fűszerezésére a friss komlótobozokkal is. A Dreher szakemberei szerint a cseh falusi kultúrában gyökeredző hagyományt elevenítik fel a Kozel Első Komlós sör készítésekor, először alkalmazva e módszert a magyar sörgyártásban. Az eredeti Kozelnél erősebb ízű, nagyobb alkoholtartalmú termék az cseh Kozel Světlý Első Komlós receptje alapján készül, és zöld leveles-komlós dobozban, limitált kiadásban kerül az üzletekbe.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >