Magazin: Földöntúli ételeink
Nincs annyi űrhajós a világon, és jó darabig nem is lesz, mint amennyi kísérleti étel az űrhajósoknak készül az élelmiszeriparban, jó nevű szakácsok közreműködésével. Az emberek többségének fogalma sincs arról, hogy még a 3D-s ételnyomtatás fejlesztésében is milyen óriási szerepe volt, van a NASA-nak. Azt nemigen tudjuk, az oroszok mekkora gondot fordítanak koszmonavtjaik menüjének összeállítására, de hogy marketingszempontból profin közelítik meg a dolgot, annak bizonyítékát bárki megtekintheti, sőt megvásárolhatja a Moszkvai Összorosz Kiállítási Központban.
A kiállításon bemutatnak néhány eredeti, 70-es évekbeli „tubusos fogást” és azok többé-kevésbé autentikus utánzatát, utóbbiak darabját, ízléses kartondobozba csomagolva, 300 rubelért lehet megvenni (ez a rubel mostanság legyengült árfolyama mellett is 1400 forint). A tubusok 115 grammnyi pépet tartalmaznak – 11-félét: leveseket, pácolt húsokat, desszerteket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >A Gundel technikum (a korábbi Ecseri szakközépiskola) volt diákjait várja a Gundel Alumni Közösségbe
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az…
Tovább olvasom >Méréstolmács jigger – A nap képe
Amatőr mixer olvasó, készíts tökéletesen arányos koktélokat a Viski rozsdamentes…
Tovább olvasom >