Magazin: Földöntúli ételeink
Nincs annyi űrhajós a világon, és jó darabig nem is lesz, mint amennyi kísérleti étel az űrhajósoknak készül az élelmiszeriparban, jó nevű szakácsok közreműködésével. Az emberek többségének fogalma sincs arról, hogy még a 3D-s ételnyomtatás fejlesztésében is milyen óriási szerepe volt, van a NASA-nak. Azt nemigen tudjuk, az oroszok mekkora gondot fordítanak koszmonavtjaik menüjének összeállítására, de hogy marketingszempontból profin közelítik meg a dolgot, annak bizonyítékát bárki megtekintheti, sőt megvásárolhatja a Moszkvai Összorosz Kiállítási Központban.
A kiállításon bemutatnak néhány eredeti, 70-es évekbeli „tubusos fogást” és azok többé-kevésbé autentikus utánzatát, utóbbiak darabját, ízléses kartondobozba csomagolva, 300 rubelért lehet megvenni (ez a rubel mostanság legyengült árfolyama mellett is 1400 forint). A tubusok 115 grammnyi pépet tartalmaznak – 11-félét: leveseket, pácolt húsokat, desszerteket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Turizmus 2024 decemberében: növekvő vendégforgalom, eltérő regionális trendek
2024 decemberében a magyarországi turisztikai szálláshelyek vendégforgalma jelentős növekedést mutatott…
Tovább olvasom >Újra magyar Gault&Millau
8 év után visszatért, és újra Magyarországon teszteli az éttermeket…
Tovább olvasom >Változik a Balaton: nyolc éve befagyott, most rekordmeleget mérnek
Nyolc évvel ezelőtt a Balaton teljesen befagyott a hosszan tartó…
Tovább olvasom >