Magazin: Földöntúli ételeink
Nincs annyi űrhajós a világon, és jó darabig nem is lesz, mint amennyi kísérleti étel az űrhajósoknak készül az élelmiszeriparban, jó nevű szakácsok közreműködésével. Az emberek többségének fogalma sincs arról, hogy még a 3D-s ételnyomtatás fejlesztésében is milyen óriási szerepe volt, van a NASA-nak. Azt nemigen tudjuk, az oroszok mekkora gondot fordítanak koszmonavtjaik menüjének összeállítására, de hogy marketingszempontból profin közelítik meg a dolgot, annak bizonyítékát bárki megtekintheti, sőt megvásárolhatja a Moszkvai Összorosz Kiállítási Központban.
A kiállításon bemutatnak néhány eredeti, 70-es évekbeli „tubusos fogást” és azok többé-kevésbé autentikus utánzatát, utóbbiak darabját, ízléses kartondobozba csomagolva, 300 rubelért lehet megvenni (ez a rubel mostanság legyengült árfolyama mellett is 1400 forint). A tubusok 115 grammnyi pépet tartalmaznak – 11-félét: leveseket, pácolt húsokat, desszerteket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >