Magazin: Felvizezett luxusmenü
A Los Angeles-i Ray's & Stark étterem és bár egész koncepciót épít az ásványvízre; korábban is hallottunk már az ásványvíz-sommelier intézményéről, de náluk a „szakember” munkáját egy 45 oldalas víz-lap is segíti. Ebben részletesen, származási hely szerint csoportosítva bemutatják azt a húsz fajta ásványvizet, amit 8-16 USD közötti áron rendelhet meg a vendég (nem valami demagógiától vezérelve, inkább, hogy fővárosi csúcséttermeink déli menüáraihoz tudjuk hasonlítani, lefordítjuk az összeget forintra: 1800-3600 Ft). Ezek csak „egyszerű” vizek, nem a kategória extrém elemei, az olcsóbbak között ott van még az Evian, S. Pellegrino és a Perrier is. Érdekesebb, hogy melléjük az étterem 12 fogásos kóstolómenüt is kínál. Mondja még valaki, hogy az étterembiznisz csak a tökéletes ételről szól!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >