Magazin: Egy világjó pék – Kellemes meglepetés az olasz pizza vb-én
Egy komoly vendéglátós érzékkel megáldott, olasz stílusú budapesti bisztró-pékséget (is) irányító magyar pék a legjobb 50 közé jutott Pármában, a nem hivatalos pizza-világbajnokságként számon tartott Campionato Mondiale Della Pizza versenyen. A 26 éves szakmai gyakorlattal rendelkező Szabadfi Szabolcs, akit csak Szabiként ismer a szakma, egyetlen magyar indulóként 730 konkurensével mérte össze tudását, 717 szerzett pontjával (a világbajnok 803-mal nyert) a 48. helyet szerezte meg. Pizza Pala pizzájához kedvenc alapanyagaiként mangalicasonkát és spárgát használt, amely a fáma szerint a jelenlegi legnagyobb, leghíresebb olasz pizzakészítőnek, Graziano Bertuzzónak is ízlett (képünkön ő látható Szabival). Az idén az év pékjének választott, Michelin-csillagos éttermekbe is beszállító Szabadfi Szabolcs 2014 óta 5 egységből álló láncot épített, köztük a különleges burgerekkel foglalkozó Holy Cow-val. A Bazsalikom-gasztrocsaládhoz tartozik egy üzlet a Hold utcai Belvárosi Piacon is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >