Magazin: Egy világjó pék – Kellemes meglepetés az olasz pizza vb-én
Egy komoly vendéglátós érzékkel megáldott, olasz stílusú budapesti bisztró-pékséget (is) irányító magyar pék a legjobb 50 közé jutott Pármában, a nem hivatalos pizza-világbajnokságként számon tartott Campionato Mondiale Della Pizza versenyen. A 26 éves szakmai gyakorlattal rendelkező Szabadfi Szabolcs, akit csak Szabiként ismer a szakma, egyetlen magyar indulóként 730 konkurensével mérte össze tudását, 717 szerzett pontjával (a világbajnok 803-mal nyert) a 48. helyet szerezte meg. Pizza Pala pizzájához kedvenc alapanyagaiként mangalicasonkát és spárgát használt, amely a fáma szerint a jelenlegi legnagyobb, leghíresebb olasz pizzakészítőnek, Graziano Bertuzzónak is ízlett (képünkön ő látható Szabival). Az idén az év pékjének választott, Michelin-csillagos éttermekbe is beszállító Szabadfi Szabolcs 2014 óta 5 egységből álló láncot épített, köztük a különleges burgerekkel foglalkozó Holy Cow-val. A Bazsalikom-gasztrocsaládhoz tartozik egy üzlet a Hold utcai Belvárosi Piacon is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Újabb rekordévet zártak a magyar turisták Horvátországban
A harmadik éve tartó emelkedő ütemnek megfelelően 2024-ben újabb rekordévet…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >MBH gyorselemzés: Jelentősen erősödhet idén az idegenforgalom
Tovább erősödött a turizmus 2024. január–novemberben: a belföldi vendégek által…
Tovább olvasom >