Magazin: Egy világjó pék – Kellemes meglepetés az olasz pizza vb-én
Egy komoly vendéglátós érzékkel megáldott, olasz stílusú budapesti bisztró-pékséget (is) irányító magyar pék a legjobb 50 közé jutott Pármában, a nem hivatalos pizza-világbajnokságként számon tartott Campionato Mondiale Della Pizza versenyen. A 26 éves szakmai gyakorlattal rendelkező Szabadfi Szabolcs, akit csak Szabiként ismer a szakma, egyetlen magyar indulóként 730 konkurensével mérte össze tudását, 717 szerzett pontjával (a világbajnok 803-mal nyert) a 48. helyet szerezte meg. Pizza Pala pizzájához kedvenc alapanyagaiként mangalicasonkát és spárgát használt, amely a fáma szerint a jelenlegi legnagyobb, leghíresebb olasz pizzakészítőnek, Graziano Bertuzzónak is ízlett (képünkön ő látható Szabival). Az idén az év pékjének választott, Michelin-csillagos éttermekbe is beszállító Szabadfi Szabolcs 2014 óta 5 egységből álló láncot épített, köztük a különleges burgerekkel foglalkozó Holy Cow-val. A Bazsalikom-gasztrocsaládhoz tartozik egy üzlet a Hold utcai Belvárosi Piacon is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Északra költözik a nyár: ugrásszerűen nő a skandináv turizmus
A nyári hőség és a klímaváltozás hatására egyre több európai…
Tovább olvasom >Catering a köbön – A nap videója
Szakácsok és pincérek csapata készít és szolgál fel naponta háromszor…
Tovább olvasom >