Magazin: Egészség alkoholmentesen és alkohollal – Italtrendek 2014

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 06. 09:43

Az italgyártók is kénytelenek alkalmazkodni a fogyasztók körében mind meghatározóbbá váló egészségtrendekhez. Egy amerikai szakportál 8 olyan, a vásárlók egészségtudatosságára épített trendet számolt össze, amelyek befolyásolják a termékfejlesztés irányát.

Egeszseg alkohlomentesen es alkohollal - Italtrendek 2014

• Több funkcionalitás: az italokba mind több fizikai és szellemi egészségjavító anyag kerül, megjelennek az egészséges energiaitalok, az elektrolitos vizek, az omega3 zsírsavakkal dúsított RTD-italok.

• A gyártók jobb édesítőszereket használnak.

• Az alkoholos italok egy részébe vitaminok és természetes alkotórészek kerülnek, kevesebb kalóriát tartalmaznak.

• Megjelent a „génkezelt anyagokat nem tartalmaz” felirat egyes márkák italain.

• A 18 év alattiaknak többet kommunikálják a „nekik való” italokat (főként a szénsavas üdítők helyett).

• Fontossá válik a gasztronómia-elem az alkoholos italok után az alkoholmentesek receptúrájában is.

• Az RTD kávéitalok édesítői változnak, e termékeknél is alapvetővé válnak a természetes alapanyagok.

• A citrom egészségre gyakorolt hatásának elismerésével egyszerűsödnek a limonádéreceptek.

Kapcsolódó cikkeink