Magazin: Egészség alkoholmentesen és alkohollal – Italtrendek 2014
Az italgyártók is kénytelenek alkalmazkodni a fogyasztók körében mind meghatározóbbá váló egészségtrendekhez. Egy amerikai szakportál 8 olyan, a vásárlók egészségtudatosságára épített trendet számolt össze, amelyek befolyásolják a termékfejlesztés irányát.
• Több funkcionalitás: az italokba mind több fizikai és szellemi egészségjavító anyag kerül, megjelennek az egészséges energiaitalok, az elektrolitos vizek, az omega3 zsírsavakkal dúsított RTD-italok.
• A gyártók jobb édesítőszereket használnak.
• Az alkoholos italok egy részébe vitaminok és természetes alkotórészek kerülnek, kevesebb kalóriát tartalmaznak.
• Megjelent a „génkezelt anyagokat nem tartalmaz” felirat egyes márkák italain.
• A 18 év alattiaknak többet kommunikálják a „nekik való” italokat (főként a szénsavas üdítők helyett).
• Fontossá válik a gasztronómia-elem az alkoholos italok után az alkoholmentesek receptúrájában is.
• Az RTD kávéitalok édesítői változnak, e termékeknél is alapvetővé válnak a természetes alapanyagok.
• A citrom egészségre gyakorolt hatásának elismerésével egyszerűsödnek a limonádéreceptek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >