Magazin: Cybergastro – koncepció egerekre és gyorsételekre
A Nagymező utcai kaja.hu helyén korábban gyorsétterem működött, a hosszabb londoni munka után hazatért jelenlegi tulajdonos pedig – igazán 21. századi koncepcióval érkezve – nem felejtette el ezt a tényt. Ötleteivel rögtön meg is osztotta a kritikusokat, ám úgy tűnik, a vendégeket nem. Minthogy elsődleges célcsoportjaként a fiatalokat és a fiatal felnőtteket jelölte meg, szinte magától értetődött, hogy az infokommunikációs technika eszközeit építette be a vendéglátásba, sőt, szó szerint az asztalba. Mégpedig képernyőket, amik egy, az asztal alá telepített egérrel vannak összeköttetésben – ezek segítségével rendelhetőek meg az ételek-italok. Azaz, elvben, a vendég csak akkor kerül kapcsolatba a felszolgálóval, amikor az a rendelését kihozza. Az angolos stílusú, kockás minimalizmusúként körülírt enteriőrű étterem a szürkemarha-hamburger mellett gyorséttermi árakon kínál ételfajtákat sok, ma divatos nemzeti konyhából is – az étlap kissé eklektikus és olyan bő, hogy meg kell tanulni „kezelni”. A magát a gasztroglobalizáció mellett elkötelező tulajdonos aktívan használja a (gyors)éttermi marketing eszközeit; többek között akciókat szervez, törzsvendég-kedvezményeket ad, rugalmas házhoz szállítási rendszert működtet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >