Magazin: Csúcséttermi minőségben
Az ínyencek szinte megszállottan keresik a tökéletes ízeket: különleges termékeket vásárolnak – persze, ha megengedhetik maguknak, jó éttermekbe járnak, sőt, néha megpróbálják otthon is reprodukálni kedvenc séfjeik ételeit. Nem meglepő, hogy a vendéglátást magas minőségű termékekkel ellátó cégek tevékenységi területüket az éttermek vendégeinek irányában bővítik. Hasonlóan gondolkoztak a többek között Daniel Bouludnak és Thomas Kellernek is beszállító New York-i Primizie cég olasz származású tulajdonosai: rendkívül gondosan válogatott, olasz és amerikai családi vállalkozásoktól, kis halüzemektől, csokoládémanufaktúráktól beszerzett termékeiket, bárki megrendelheti interneten, méghozzá házhozszállítással. Extra prémium száraztészták, olíva-, citrus- és chiliolajok, szarvasgombák, fűszerek, sók, sonkák, tonhalak – nem az amerikai hipermarketekben megszokott választékban ugyan, ám utolérhetetlen színvonalon; sok közülük máshol nem is beszerezhető. Nem friss, többnyire inkább konzervált, szárított termékekről van szó, sokszor díszcsomagolásban. Mindemellett szerintünk a legszigorúbb ítészek sem tudnának ellenállni az olajban eltett szicíliai szárított paprikának vagy az albacore tonhalból készült konzervnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Meglepetés a nemzetközi szállodaláncok rangsorában: a nagy nevek alulteljesítettek
A nemzetközi szállodaláncok között végzett felmérésben meglepő eredmények születtek, amelyek…
Tovább olvasom >Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >