Magazin: Cseh sör a magyar Ramblán
Mintha a turistacsalogató éttermekkel teli barcelonai Rambláról pár méternyit lesétálnánk, hogy a kis mellékutcákban az egészen más stílusú kocsmákba beüljünk – ilyen, ha a Ráday utcából a néhány lépésnyire nyílt Sladekbe térünk be.
A cseh sörök barátai már a nevéből tudják, hogy az üzlet egy épülő „birodalom” része; itt az étel- és italválaszték (no meg az árképzés) nem a Ráday utcai vendéglátóhelyekére hasonlít, jóval inkább a másik két Ferdinand sörözőére. Az étlapon a jellegzetes sörkorcsolyákat is számítva 15-20-féle cseh étel szerepel, 1400–1990 Ft közötti áron, ötféle csapolt sörrel (400– 600 Ft), tucatnyi cseh párlattal. A berendezés tipikusan sörözői, mégis, az enteriőr egyes elemeit „felfedezve” hamar rájövünk, hogy a Sladek modern hely, elsődleges célcsoportja a fiatalok, elsősorban a két közeli egyetem hallgatói. Ennek ellenére a 80 férőhelyes sörözőben tudatosan nincs zeneszolgáltatás, vannak viszont kóstolóestek, és van készséges kiszolgálás két szinten, két pulttal, helyekkel nagyobb társaságnak vagy kicsit elbújni vágyó pároknak. A 80 férőhely már az első hetekben könnyen megtelhet, hiszen a Ferdinandnak nagy látogatottságú honlapja, és jól működő Facebook-oldala tájékoztatja a cseh sör rajongóit az új célpontról, amelynek tulajdonosáról, Martin Imréről sokan tudják, hogy ő a hazai cseh sörfesztiválok főszervezője.
Budapest IX., Erkel utca 14.
Tervező: Martin Imre
Konyhafőnök: Mile Attila
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Borravaló vagy szervizdíj
Gyakran nagy bizonytalanság övezi a témát: a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >