Magazin: Cash vagy kártya?
Bár az USA-ban a válság okán közel sem csökkent akkora mértékben a vendéglátóhelyek forgalma, mint például nálunk (sőt, sok szakmai elemző szerint már lassan megkezdődött a kilábalás), az ottani kollégák is folyamatosan küzdenek a recesszióval. Mostanában – a védekezés egyik formájaként – jó néhány étterem, café, pizzéria nem fogadja el a bankkártyákat. Az intézkedést, bár nem szeretik, a vendégek jó része megérti. Az amúgy is mind kisebb haszon mértékét ugyanis a kártyatársaságok átlag 5 százalékos jutaléka meglehetősen erősen csökkenti.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >