Magazin: Cash vagy kártya?
Bár az USA-ban a válság okán közel sem csökkent akkora mértékben a vendéglátóhelyek forgalma, mint például nálunk (sőt, sok szakmai elemző szerint már lassan megkezdődött a kilábalás), az ottani kollégák is folyamatosan küzdenek a recesszióval. Mostanában – a védekezés egyik formájaként – jó néhány étterem, café, pizzéria nem fogadja el a bankkártyákat. Az intézkedést, bár nem szeretik, a vendégek jó része megérti. Az amúgy is mind kisebb haszon mértékét ugyanis a kártyatársaságok átlag 5 százalékos jutaléka meglehetősen erősen csökkenti.
Kapcsolódó cikkeink
Még több cikk hasonló témában >
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >