Magazin: Bor és sör hibridje
A 21. századi „sörforradalom” idején a kézműves sörök készítői számos speciális alapanyaggal próbálkoznak különleges italaik előállításakor. Nemcsak a megfelelő hozzávalók és ízek kutatása, de az extravagancia is motiválja a sörök világában már igencsak jól ismert amerikai Dogfish Head sörfőzdét, amelynek fejlesztői az ősi italok irányában (is) keresik az újítás lehetőségét. Így jutottak el néhány legendás termékük receptjéhez, a Midas Touch sör alapja például az időszámítás előtti 18. századi Törökországban, a Chateau Jiahu pedig a 9000 évvel ezelőtti Kínában gyökeredzik. A legújabb innovációjuk már egy igazi bor-sör hibrid, amely fermentálható cukortartalmának 49,5 százaléka szőlőből, 50,5 százaléka gabonából származik. Külön érdekesség, hogy a felhasznált must botritiszes szőlőből készül, és az italt egy eredeti belga sörélesztőtörzs erjeszti. Az új termék Noble Rot néven került piacra, alkoholtartalma 9 százalék, csapolva és 0,75 literes üvegben árusítják, utóbbi ára 13 dollár/palack – közel 3000 forint.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására
Beérkeztek az első pályázatok a kistelepülések italüzleteinek 3 milliós támogatására,…
Tovább olvasom >Harmadik lett a Tokaji borvidék fenntartható turisztikai projektje egy világversenyen
A természet és táj kategóriában harmadik lett a Tokaji borvidék…
Tovább olvasom >A nők döntik el, hova utazik a család 2025-ben
A ’hová menjünk nyaralni?’ kérdés valószínűleg sokkal gyakrabban hagyja el…
Tovább olvasom >