Magazin: Bor és sör hibridje
A 21. századi „sörforradalom” idején a kézműves sörök készítői számos speciális alapanyaggal próbálkoznak különleges italaik előállításakor. Nemcsak a megfelelő hozzávalók és ízek kutatása, de az extravagancia is motiválja a sörök világában már igencsak jól ismert amerikai Dogfish Head sörfőzdét, amelynek fejlesztői az ősi italok irányában (is) keresik az újítás lehetőségét. Így jutottak el néhány legendás termékük receptjéhez, a Midas Touch sör alapja például az időszámítás előtti 18. századi Törökországban, a Chateau Jiahu pedig a 9000 évvel ezelőtti Kínában gyökeredzik. A legújabb innovációjuk már egy igazi bor-sör hibrid, amely fermentálható cukortartalmának 49,5 százaléka szőlőből, 50,5 százaléka gabonából származik. Külön érdekesség, hogy a felhasznált must botritiszes szőlőből készül, és az italt egy eredeti belga sörélesztőtörzs erjeszti. Az új termék Noble Rot néven került piacra, alkoholtartalma 9 százalék, csapolva és 0,75 literes üvegben árusítják, utóbbi ára 13 dollár/palack – közel 3000 forint.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >